Hoeden, petjes en pruiken

Inleiding

In dit overzicht vind je een overzicht van namen en (web)adressen van overkoepelende en/of landelijke organisaties op het gebied van haarwerken. Op deze websites vind je speciaalzaken met keurmerk bij jou in de buurt. Daaronder vind je webshops van verschillende aanbieders van hoeden, sjaaltjes en petjes.

 

Mis je iets in dit overzicht? Laat het ons weten en stuur je suggestie naar de sitebeheerder

SEHM erkende leveranciers Haarwerken

De SEMH (Stichting erkenningsregeling voor leveranciers van medische hulpmiddelen) is een onafhankelijke stichting die leveranciers van medische hulpmiddelen die hoogwaardig kwaliteitswerk leveren erkent.

De door de SEMH erkende leverancier is de professional die door opleiding en jarenlange ervaring precies weet hoe te handelen.

 

Op de website vindt je een overzicht van erkende leveranciers (rechtboven in kan je zoeken op  plaats en of postcode, kies verder bij bij regeling: HWK)

http://www.semh.info/

ANKO

Meer dan 250 Nederlandse haarwerkspecialisten hebben zich verenigd in de ANKO Sectie Haarwerken en de sectie groeit nog steeds. ANKO Haarwerkspecialisten staan voor deskundigheid en professionaliteit.

Ben je op zoek naar een erkend haarwerkspecialist? Je vindt ze op deze pagina. Klik op de provincie waarin je een haarwerker zoekt en je krijgt een overzicht van erkende haarwerkers bij jou in de buurt. Je kunt hier ook vinden welke zorgverzekeraar wat vergoed.

https://www.anko.nl/haarwerkers/zoek-een-erkende-haarwerker

Chathrien Sturm

Cathrien Sturm maakt van zachte vilt bijzondere hoeden.

www.cathriensturmhoeden.nl

Belle Bonnet

Comfortabele mutsjes in allerlei modellen en maten, speciaal voor mensen die te maken krijgen met haarverlies door o.a. chemo.

http://www.bellebonnet.nl/

Cancercollection webshop

Webshop voor kankerpatiënten en hun naasten. Deze webshop biedt producten en diensten voor kankerpatiënten en hun naasten ontwikkelt en verzamelt.

http://cancercollection.com/pruiken

De Clarette

De Clarette (Clara Baret) is speciaal ontwikkeld voor dames die een chemokuur moeten ondergaan. Naast een veilig gevoel geeft de Clarette volume aan het hoofd en heeft een elegante uitstraling. Deze unieke, elegante hoofdbedekking kan steeds op een andere manier in elke gewenste vorm worden 'gemodelleerd'.

www.hoeden-atelier.nl

Goedgemutst

Mutssja is een combinatie van een zachte muts en een leuk sjaaltje speciaal ontwikkeld voor mensen die geconfronteerd worden met kaalheid. Mutssja biedt veel verschillende mutsjes en sjaaltjes waardoor de variaties oneindig zijn en je voor iedere gelegenheid wel een geschikte Mutssja vindt. Een mooi en eerlijk product dat door de oprichtster zelf wordt gemaakt.

www.mutssja.nl

Atelier Eltsenien

Anneke is al ruim 25 jaar hoedenontwerpster, maar houdt zich sinds 2009 alleen nog bezig met hoofdbedekkingen „voor als je even geen haar hebt”.
Haar atelier zit in Leeuwarden, maar je kunt ook online bestellen.

http://www.eltsenien.nl/

Haarhuis van Tongeren

Haarhuis van Tongeren heeft een vestiging in Leiden en een in Zoetermeer. www.haarhuisvantongeren.nl

Hatsjiekidee

In het atelier van Hatsjiekidee worden hoeden en petten op maat gemaakt voor mensen die te maken hebben met haarverlies na een behandeling of bij ziekte. www.hatsjiekidee.nl

Hippemuts

Een webwinkel die mutsjes maakt voor mensen die kaal worden door oa chemobehandelingen. http://www.hippemuts.nl/

headcovers.nl

Nu haar ziekte een herinnering is geworden heeft Hilde besloten een webwinkel te starten om anderen te helpen er in deze moeilijke tijd mooi uit te blijven zien. Ze biedt een betaalbaar product en een mooie en elegante oplossing voor een heel groot ongemak; het verliezen van je haar.

http://www.headcovers.nl/

Hoedjes Wereld

Deze hoedjes worden in Australië gemaakt, een land waar men zich goed bewust is, hoofd en nek te beschermen tegen de zon. http://www.hoedjeswereld.nl/

Hoofdzakengids.nl

Met deze portal proberen de initiatiefnemers aandacht te vragen voor vrouwen die door bijvoorbeeld chemotherapie of medicijngebruik kaal zijn geworden.

http://www.hoofdzakengids.nl

Knithats

Mooie charmante ontwerpen, ventilerend en zacht. www.knithats.de

Leuke Muts

www.leukemuts.nl

MediMundo

MediMundo staat voor speciale Hoofdmode voor (tijdelijk) haarverlies. Zwemmen, Sporten, UV stralen maakt het mogelijk om toch de dagelijkse dingen te doen tijdens of na uw chemotherapie www.medimundo.nl

Mooi hoofd

Een webwinkel met tops, bandanas, hoeden en petjes.

www.mooihoofd.nl

De Mutselier

Een webwinkel die zich specialiseert in mutsjes en sjaals voor mensen zonder haar. www.demutselier.nl

Nederlandse Vereniging van Haarwerkers Ondernemers

De Nederlandse Vereniging van Haarwerkers Ondernemers bestaat uit zelfstandig werkende haarspecialisten, haarwerkleveranciers en andere haarwerk bedrijven verspreid over heel Nederland.

www.nvho.nl/

Top Haarwerkersgilde Nederland

Op deze website staat alles wat je wilt weten over de haarwerken en pruiken van haarwerkers die zijn aangesloten bij het Top Haarwerkers Gilde Nederland.

www.tophaarwerkersgilde.nl/

NL Wear Hair

NL Wear Hair is gevestigd in het Brabantse Waalwijk en is gespecialiseerd in haaroplossingen zoals pruiken, sjaals, petten, haarstukken en maat haarwerk. In de webshop kun je onder andere sjaals en petten bestellen.

http://www.nlwearhair.nl

Puik voor elkaar

Maakt het verlies van je haar nog wat uit als je heel ziek bent? "Jazeker", zeggen de vrijwilligers van Pu!k voor Elkaar. Daarom geeft Pu!k voor Elkaar deze vrouwen een GRATIS puike pruik.

http://www.puikvoorelkaar.nl/

Rosette la Vedette

Rosette la Vedette is een trendy webshop voor modebewuste vrouwen die hun haar verliezen door chemotherapie. Onze specialiteit? Zachte wikkelmutsen voor een zacht prijsje. Even veelzijdig als een sjaal én even comfortabel als een muts. Want onze wikkelmutsen draag je zoals je zelf wilt. En uit de vele kleuren kies je wat het beste bij je gezicht en kledingstijl past.

www.rosettelavedette.be

Stichting Geef Haar een Kans

De stichting zet zich in om de toepassing van hoofdhuidkoeling te vergroten en de resultaten te verbeteren ter bevordering van de kwaliteit van leven van patiënten met kanker.

http://www.geefhaareenkans.info

sTofkoppie

In 2008 werd Marly van Raaij ervaringsdeskundige. Als gevolg van de chemokuur was haaruitval een feit. En wat doe je dan? Een pruik dragen 'streek tegen haar haren' in. Een eigenzinnige muts kon ze niet vinden, dus ging ze zelf maar aan de slag. Dat was het begin van sTofk0ppie.

http://www.stofkoppie.nl/

Theo Schouten

Multi draagbare hoofdoekjes, online te bestellen. www.theoschoutenhaarwerken.nl

Toupim on line

Een Toupim is een heel nieuw soort pruik: een haarband met daaraan slechts een deel van een pruik. Gecombineerd met een petje of sjaaltje krijg je een mooi resultaat.

www.toupim.nl

Veluws haar instituut

Haaraanvullingen van écht haar. Lengte, kleur, krulling, dikte, alles wordt exact nagemaakt, zodat uw haarwerk niet van uw eigen haar is te onderscheiden

http://www.echthaar.nl/pagina/78/haaruitval-en-chemotherapie

LiVage

LiVage is gespecialiseerd in haarwerken voor vrouwen die door chemo of medicijngebruik hun haar (tijdelijk) verliezen. LiVage heeft tien locaties door heel Nederland en ontzorgt vrouwen vanaf de intake tot het moment dat haar eigen haar weer gaat groeien met de eerste knipbeurt. Dit doen we door naast het haarwerk ook make up advies te geven bij

wenkbrauw- en wimper verlies en veel alternatieve hoofdbedekkingen zoals mutsjes en sjaals e.d. aan te bieden. Tevens ontvangt u veel advies over hoofdhuidverzorging tijdens de chemo of medicijngebruik.

www.livage.nl

Headcovers

Grote keuze aan hoofdbedekkingen, met UV-bescherming. 

http://www.headcovers.com/

My Head

Gespecialiseerd in haarwerken, mutsjes, petten en bandana’s. 

http://myhead.eu/story/

Creativocare

Creativo Care is een nieuw haarwerk bedrijf in Emmen.

www.creativocare.nl

Confident Haarzorg Enschede

Confident Haarzorg biedt pruiken, haarwerken en haarstukken en zorgt voor de styling en het onderhoud ervan.

http://www.confidenthaarzorg.nl/

Haarwerk plus

Haarwerk Plus is een semh gecertificeerd bedrijf in Heerenveen.

http://haarwerkplus.nl/

Keppie

Keppie is een slaapmuts voor mensen die hun haar verloren hebben door chemotherapie en op zoek zijn naar een zachte en comfortabele oplossing om hun natuurlijke warmte vast te houden en hun gevoelige hoofdhuid te beschermen.

www.keppie.nl

PinkfashionZ

Verschillende hoeden en mustjes.

www.pinkfashionz.nl

Haarwerkadvies

Stel vrijblijvend al je vragen over de verschillen in haarwerken bij Hair Consultancy!

www.haarwerkadvies.nl

Pruik bij u Thuis

Pruik bij u Thuis is door alle zorgverzekeraars erkende professionele thuiszorg in kwaliteit haarwerken.
Wij leveren “Zorg op maat” in je eigen vertrouwde omgeving” , bij ons kunt u een haarwerk aanschaffen binnen het budget van uw zorgverzekering. Pruik u Thuis is een team van  5 haarwerkspecialistes gevestigd op diverse locaties in Nederland, helpen vrouwen met tijdelijk en blijvend haarverlies. Dit omdat wij weten hoe belangrijk het is om er tijdens ziekte ook goed uit te zien. Bel ons voor een vrijblijvend en informatief kennismakingsgesprek. Op onze website vind u onze contact gegevens.

www.pruikbijuthuis.nl

Laatst gewijzigd: 19-11-2015

Submenu