Borstkankervereniging Nederland

Borstkankervereniging Nederland (BVN) is een professionele patiëntenorganisatie voor iedereen die te maken heeft (gehad) met borstkanker en/of erfelijk belast is. BVN streeft naar een zo goed mogelijke kwaliteit van borstkankerzorg, kwaliteit van leven en het versterken/behouden van eigen regie/zelfmanagement.

 
BVN doet dit door goede, actuele informatie te geven, lotgenotencontact te organiseren en de belangen van patiënten te behartigen. BVN brengt bijvoorbeeld via ervaringsdeskundige patient advocates het patiëntenperspectief onder de aandacht bij overheid, zorgverleners, zorgverzekeraars en andere belanghebbenden. Op deze manier krijgen patiëntervaringen en patiëntbelangen een waardevolle plek in beleid en onderzoek.
 
Het team van BVN werkt intensief samen met een grote groep ervaringsdeskundigen. Zij worden door BVN geschoold tot ambassadeurs van de vereniging en inhoudelijk deskundigen. Zij bezoeken o.a. zorgcongressen in binnen- en buitenland, waardoor ze op de hoogte zijn van de meest actuele medische ontwikkelingen.

Steun en contact voor iedereen

Borstkankervereniging Nederland verzorgt op verschillende manieren steun en contact; digitaal, via de telefoon en bij je in de buurt.

Ook een bijdrage leveren?

Met ruim 300 actieve leden en enkele beroepskrachten doen wij ons werk. Vaak zijn we al geholpen als je ons netwerk komt versterken. Kijk eens op onze vacaturepagina of neem direct contact op met de coördinator ledencontact.

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over borstkanker en BVN. Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Standpunten

Als belangenbehartiger neemt de vereniging regelmatig een standpunt in over actuele zaken.

Vanuit het bestuur

Het bestuur is voor transparantie en openheid. Lees het (bijna) maandelijkse verslag van wat het bestuur bezighoudt.

Folder

Wil je meer weten? Vraag onze algemene folder aan.

Laatst gewijzigd: 03-02-2016

Tags bij dit artikel

Reacties

Schrijf een reactie

Reageren

Let op: je reactie wordt inclusief de opgegeven naam onderaan deze pagina gepubliceerd. BVN behoudt het recht om deze (op taalgebruik) aan te passen of te verwijderen.

 

Wil je een vraag direct aan een van onze ervaringsdeskundigen stellen, gebruik dan het 'Stel je vraag'-formulier

 

Nieuwe reacties:

Typ het getal twee in cijfers:

Submenu