Gespreksgroepen uitgezaaide borstkanker

Gespreksgroepen voor mensen met uitgezaaide borstkanker

Mensen met uitgezaaide borstkanker kunnen steeds langer leven door steeds betere behandeling. Dit brengt uitdagingen met zich mee: Hoe doe je dat, langer leven in onzekerheid? Iedereen gaat daar op een eigen manier mee om. Om hierover te kunnen praten met lotgenoten die weten wat je doormaakt, organiseert Borstkankervereniging Nederland gespreksgroepen.

Jaarlijks krijgen circa 17.300 mensen borstkanker. Van hen krijgt 1 op de 5 te maken met uitzaaiingen op afstand. Vanaf dat moment gaat de ziekte een nieuwe fase in. Genezing is meestal niet meer mogelijk, behandeling vaak gelukkig nog wel. Iedereen gaat daar op een eigen manier mee om. Soms is het moeilijk om er met je partner, familie en vrienden over te praten. Zij willen alles voor je doen, maar begrijpen wat je voelt, is voor hen soms moeilijk. Met lotgenoten is dat anders. Zij weten wat je doormaakt. Met hen kun je angst en verdriet delen, praktische dingen bespreken, over de toekomst praten, samen lachen en vooral: steun vinden bij elkaar.

'Je verhaal kwijt kunnen bij mensen die gelijk weten waar je het over hebt, is voor mij van grote waarde. Hoe verschillend we ook zijn en hoe anders we soms tegen onze ziekte aankijken, er is een verbondenheid die ik koester' - Michelle

Borstkankervereniging Nederland biedt online en op verschillende locaties in Nederland gespreksgroepen aan voor mensen met uitgezaaide borstkanker: online, Viore in Hilversum en Bravis Oncologie Centrum in Roosendaal . De bijeenkomsten zijn deels fysiek deels online. In januari starten we met een tweede extra groep, volledig digitaal. De gespreksgroepen worden begeleid door professionele gespreksleiders. Wij werken hierin samen met Coach Connect.

Ook in het Vicky Brownhuis in Den Bosch is een gespreksgroep voor mensen met uitgezaaide kanker.

Wil je deelnemen aan één van de gespreksgroepen? Meld je aan via de Borstkankeragenda en/of vul dit formulier in.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!