BVN gaat in 2021 online lotgenotencontact organiseren

De meeste regionale BVN-activiteiten zijn afgelast vanwege COVID-19. We kunnen ons voorstellen dat je juist nu het contact met anderen mist. De behoefte aan herkenning of steun van mensen die in dezelfde situatie zitten of al verder zijn, is onverminderd aanwezig. Fysiek kan dat op dit moment niet, daarom gaan wij in 2021 online lotgenotencontact organiseren.

Er zijn verschillende redenen om lotgenoten op te zoeken. Bijvoorbeeld als je informatie nodig hebt of op zoek bent naar emotionele ondersteuning, herkenning of erkenning. Lotgenotencontact is vaak ook gewoon leuk. Je ontmoet gelijkgestemden en de online bijeenkomsten kunnen heel luchtig zijn. Daarom willen wij je graag de mogelijkheid bieden om met andere lotgenoten in contact te komen. Naast ons Serviceteam en de vele Facebookgroepen die bestaan, gaan wij ook online lotgenotencontact organiseren.

Wat houdt het lotgenotencontact in?

Via Microsoft Teams praten we een uur met elkaar over een bepaald thema of wisselen we algemene ervaringen uit. Iedereen die hiervoor open staat is welkom!

Wat kan BVN lotgenotencontact betekenen voor jou?

  • Steun vinden door te praten met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten.
  • Je verhaal vertellen aan mensen die ervoor open staan.
  • Ontdekken dat er anderen zijn met dezelfde gevoelens.
  • Tips uitwisselen over de zorg, bijvoorbeeld over mogelijkheden om extra hulp te krijgen.

Hoe kan je deelnemen?

Wij zijn er! Ook online. Zien we jou in 2021 bij een van de bijeenkomsten? Geef je interesse alvast door via Marieke Breunesse en geef aan waar je behoefte ligt:

  1. Uitwisselen van algemene ervaringen
  2. Specifiek lotgenotencontact over een van onze focusthema’s: Samen Beslissen, late gevolgen specifiek hormoontherapie en zenuwpijn, nazorg, geneesmiddelen en erfelijke aanleg
BVN logo
Borstkankervereniging Nederland

Lees het laatste nieuws van Borstkankervereniging Nederland in het nieuwsoverzicht.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!