BVN zoekt vrijwilligers die willen meedenken over borstkankermedicijnen

Er worden jaarlijks veel nieuwe geneesmiddelen voor borstkanker ontwikkeld. En deze komen op gegeven moment ook in de officiële systemen terecht om toegelaten te worden op de Nederlandse markt. Als patiëntenvereniging worden wij dan benaderd om te adviseren over wat wij ervan vinden.

Vragen als: heeft het geneesmiddel meerwaarde voor een patiënt? Verbetert het de kwaliteit van zorg en van leven? Helpt het om eerder te herstellen of minder invasief te moeten behandelen en wat zijn bijwerkingen?

Het gaat om het lezen van dossiers ten bate van het Nederlands goedkeuringsproces van deze nieuwe geneesmiddelen en -samen met experts van de koepel, NFK- reageren op deze aanvragen. Daarnaast help je om -als de geneesmiddelen toegelaten zijn- te zorgen dat de relevante informatie doorgegeven wordt aan BVN voor plaatsing op de website.

Uiteraard adviseer je ons ook door mee te denken of zelf vragen te stellen die opkomen bij het ontwikkelen en op de markt brengen van geneesmiddelen voor borstkankerpatiënten. Dit doe je onder andere door regelmatig bij te praten met farmaceuten over wat er speelt bij hen op het gebied van geneesmiddelen.

Ben je enthousiast geworden? Word dan patiënt advocate bij Borstkankervereniging Nederland! Op vrijwillige basis met een geschatte tijdsinvestering van 2 uur per week (met piekmomenten bij specifieke geneesmiddelen aanvragen).

Wat breng je mee?

Wij zijn op zoek naar mensen die voldoen aan de volgende criteria:

- Je bent bij voorkeur ervaringsdeskundig
- Beschikbare tijd minimaal 2 uur per week
- HBO/academisch werk- en denkniveau
- Brede basiskennis van borstkanker (behandelingen, ontwikkelingen)

- Basiskennis over geneesmiddelen
- Bereidheid tot scholing op het gebied van borstkanker, geneesmiddelen, BVN (producten/diensten) en vaardigheden
- Vaardigheden: adviseren, goede communicatieve vaardigheden, , netwerken/relatiebeheer - Eigenschappen: ondernemend, tactisch, lef, doorzettingsvermogen, flexibel

Wat bieden wij?

- De mogelijkheid om je in te zetten voor een goed doel en door je inzet de kwaliteit van leven en van zorg van toekomstige borstkankerpatiënten te verbeteren Informatie over BVN, producten en diensten
- State-of-the-art kennis over borstkanker
- Trainingen en mogelijkheid tot scholing en deelname aan bijeenkomsten en congressen (nationaal en internationaal)
- Netwerk van actieve vrijwilligers met mogelijkheid tot onderlinge uitwisseling
- Begeleiding en ondersteuning door een medewerker van BVN
- Onkosten- en reiskostenvergoeding

 

Heb je belangstelling voor deze functie? Neem contact op met Marieke Breunesse, vrijwilligerscoördinator, breunesse@borstkanker.nl

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!