I did it!

carla marathon new york

Carla had nadat ze marathons had gelopen in Amsterdam, Berlijn en Parijs nog één droom: de New York Marathon. Maar toen…  

In april 2019 kreeg ze de diagnose borstkanker. Dat betekende om te beginnen een traject van 20 weken chemo. “De oncoloog zei bezorgd tegen me dat het een pittige periode zou worden. Mijn antwoord was: Bijna vergelijkbaar met een marathonschema, dat moet te doen zijn.“  

Goed nieuws! 

Na het chemotraject volgden er drie operaties, de laatste eind maart 2022. “Bij de nacontrole van de laatste operatie kreeg ik het goede nieuws dat het traject was afgerond; ik kon het hardlopen weer oppakken!” Carla schreef zich in voor de halve marathon in Londen in april 2023. “En een paar weken later kreeg ik een e-mail: Congratulations. Ik was ingeloot voor een startbewijs!”  

 Als ik toch aan het trainen ben… 

“Ik was nog maar net weer begonnen met hardlopen, maar dit gaf me een doel om voor te gaan. En toen dacht ik: als ik toch aan het trainen ben, waarom zou ik mij  dan niet voorinschrijven voor de marathon van New York op 5 november 2023? Als ik de halve marathon in Londen niet kon finishen, kon ik altijd New York nog annuleren.”  

Via Londen naar New York 

Op 2 april 2023 was het zo ver: Carla ging naar Londen! “Het was geweldig om weer een halve marathon te kunnen lopen. Ik heb er zo van genoten en ook goed kunnen finishen!” Toen de volgende missie: trainen voor de marathon van New York. “Ik heb wel slapeloze nachten gehad, want ik was onzeker: kon mijn lichaam nu nog wel een marathonschema aan? Door de chemotherapie en de operaties was mijn energielevel niet meer hetzelfde. Moest ik niet gewoon tevreden zijn dat ik weer een halve marathon kon lopen. Maar de hele marathon van New York was mijn grootste wens…”  

De voorbereiding 

Carla stond nog onder controle en besprak haar droom met haar artsen. Zij waren enthousiast. Ze nam contact op met een fysiotherapeut voor begeleiding op maat en een sportmasseur. “Eerlijk gezegd vooral om ‘de denkbeeldige bomen’ die ik voor me zag uit de weg te ruimen.”   

Kippenvel! 

En dan is het 5 november 2023, de dag van de marathon. “‘s Ochtends om 7 uur galmt bij het ontbijtrestaurant uit de speakers “New York, New York” en “You will never walk alone”. Iedereen zingt volop mee. We gaan met bussen naar de start op de Verrazanno-Narrow Bridge. Wat een uitzicht! Het parcours is pittig, maar je wordt 42,195 km lang door de New Yorkers naar de finish gejuicht. Kippenvel!” 

I did it   

“Yes, I did it! Ik ben gefinisht in 4:35:3, onder de vijf uur dus, en dat betekende dat mijn naam de volgende dag in de New York Times stond. De New York Marathon is magisch. Voor mij was de allermooiste marathon, maar ook een persoonlijke overwinning! Ik wil iedereen, maar vooral mijn gezin, bedanken voor alle hulp en steun in de afgelopen periode, want alleen had ik het niet gered!” 

New York Marathon, je loopt ‘m niet maar je beleeft ‘m! 

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!