Zorgverleners

Zorgverleners

Zorgverlener

Wij hebben verschillende producten en diensten die zowel voor de patiënt als voor zorgverleners interessant zijn. Daarom zetten we ze hieronder graag voor je op een rij. Ook hebben we vanuit patiëntenperspectief tips voor nazorg en informatie over hoe je vrijwilligers van BVN kunt vragen voor het meedenken bij en beoordelen van wetenschappelijk onderzoek.

Wat bieden wij jou?

 • Ben je werkzaam in de borstkankerzorg en wil je op de hoogte blijven van nieuws over borstkanker? Meld je aan voor onze zorgverlenersnieuwsbrief! Je ontvangt de nieuwsbrief vier keer per jaar.
 • Onze vrijwilligers spelen als (ex-)borstkankerpatiënten een belangrijke rol in het ziekenhuis. Ze kunnen informeren over wat er binnen Borstkankervereniging Nederland speelt en vragen beantwoorden. Denk hierbij aan het verbeteren van de informatievoorziening voor patiënten in het ziekenhuis. Op zoek naar een contactpersoon voor jouw ziekenhuis? Laat het ons weten!
 • Het patiëntenpanel B-force is een fantastisch middel om onder een grote groep ervaringsdeskundigen informatie op te halen die we vervolgens bruikbaar kunnen inzetten om samen met andere partijen de borstkanker(na)zorg te verbeteren. Met B-force vragen we ruim 3.000 panelleden naar hun ervaringen en behoeften over specifieke onderwerpen.
 • Wij hebben verschillende folders en ander informatiemateriaal die je aan patiënten mee kunt geven. Wil je als zorgprofessional materiaal bestellen? Ga naar het bestelformulier.

Tips voor zorgverleners

Patiënten Adviesgroep (PAG) bij wetenschappelijk onderzoek

Hoe meer het perspectief van patiënten wordt meegenomen in trials en onderzoeken, hoe bruikbaarder de uitkomsten zijn voor de patiënten. In de Patiënten Adviesgroep (PAG) zitten twintig ervaringsdeskundigen die patiëntenperspectief inbrengen bij wetenschappelijk onderzoek. Met als doel dat onderzoeksaanvragen aangescherpt worden, patiënteninformatie over onderzoeken duidelijk is en dat de uitvoering van onderzoeken zoveel mogelijk aansluit bij wensen en behoeften van deelnemende patiënten. De PAG is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Borstkankeronderzoekgroep (BOOG) en BVN.

Ben je onderzoeker en wil je een aanvraag doen voor patiëntenadvies? Vul dan dit formulier in.

  Steun
  Pagina

  Steun ons

  Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!