Revalidatie na borstkanker

Revalidatie na borstkanker

Een borstkankerbehandeling kan je fysiek – en mentaal – een behoorlijke klap geven. Het is belangrijk om tijd te nemen voor je herstel en aandacht te besteden aan je revalidatie.

Revalidatie kan op vele terreinen en op vele manieren. Voor mentale revalidatie kun je bijvoorbeeld veel hebben aan lotgenotencontact, groepsgesprekken en individuele gesprekken. Hiervoor kun je terecht bij instellingen die speciale revalidatieprogramma’s voor kankerpatiënten hebben. Voor fysieke revalidatie kun je veel hebben aan conditietraining, fysiotherapie of ergotherapie. Vaak wordt met deze trainingen en therapie al begonnen tijdens de behandeling, zodat je conditie zoveel mogelijk op peil blijft. Voor alle therapie geldt dat er intensieve programma’s zijn (gemiddeld zo’n drie dagen per week) en wekelijkse programma’s. Je kunt tijdens of meteen na de behandeling van borstkanker met revalidatie beginnen. Het kan ook gebeuren dat er pas jaren later noodzaak voor is.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!