Nieuws

Nieuws

Borstkankerpatiënten over het algemeen goed geïnformeerd over de kenmerken van hun soort borstkanker of DCIS

In november 2023 vroegen we aan ons B-force panel om een vragenlijst in te vullen over hoe zij geïnformeerd zijn over de kenmerken van hun soort borstkanker of DCIS. 1.328 mensen vulden deze vragenlijst in. 87% is (ook) door zorgverleners geïnformeerd over de kenmerken van hun tumor of DCIS. Gemiddeld beoordelen zij de informatie met een 7,6: een ruime voldoende dus.
Nieuws

Terugkoppeling ‘Hoe ben jij geïnformeerd over de kenmerken van jouw soort borstkanker (of DCIS)?'

Er is steeds meer mogelijk bij de behandeling van borstkanker of een mogelijk voorstadium hiervan (DCIS). De behandelingen worden meer op maat. De ‘kenmerken’ van jouw soort borstkanker (‘tumorkenmerken’) of DCIS bepalen mede wat de beste behandeling kan zijn.
Nieuws

Uitkomsten onderzoek B-force 'Verder leven met of na kanker' bekend

88% van de mensen die langer dan tien jaar geleden de diagnose borstkanker kreeg, ervaart nu nog steeds één of meerdere klachten door hun ziekte en/of door de behandeling ervan. Het gaat zowel om lichamelijke als psychische klachten, die een flinke impact hebben op hun leven.
Nieuws

Verder leven met en na kanker, hoe is dat voor jou?

In november 2023 hebben we samen met NFK een Doneer Je Ervaring-peiling gedaan. De peiling was bedoeld voor mensen die minimaal twee jaar geleden hoorden dat ze kanker hebben of hadden. Deze peiling is ook uitgezet in het B-force panel onder borstkankerpatiënten.
Nieuws

Borstkankervereniging lanceert Mijn B-traject, een nieuwe tool voor patiënten

Als je te horen krijgt dat je borstkanker hebt, beland je in een wereld die je niet kent. Een emotionele rollercoaster, horen we van veel patiënten. Maar dat is niet alles. Je gaat ook een behandeltraject in. Dat kan ingewikkeld zijn: met welke behandelingen start je? Wat komt er daarna? Waar moet je rekening mee houden? 
Nieuws

Kom naar het Borstkankersymposium op 16 maart 2024!

Op 16 maart vindt in Doorn het borstkankersymposium plaats. Thema: Passende Zorg. Wil jij erbij zijn? Als je er snel bij bent en nu lid wordt van BVN, kun je een gratis toegangskaart krijgen. Lees gauw verder!
Nieuws

Meld je nu aan voor de BVN Jonge Onderzoekers Stimuleringsprijs (€ 23.000)

Met de Jonge Onderzoekers Stimuleringsprijs - een bedrag van € 23.000 om te besteden aan onderzoek - stimuleert Borstkankervereniging Nederland (BVN) veelbelovende wetenschappers om zich in te blijven zetten voor de verbetering van de borstkankerzorg.
Nieuws

Borstkankervereniging Nederland lanceert Jonge Onderzoekers Stimuleringsprijs

Borstkankervereniging Nederland (BVN) vindt het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar de optimale zorg bij borstkanker. Om dit te stimuleren, lanceert de patiëntenvereniging de BVN Jonge Onderzoekers Stimuleringsprijs: een bedrag van € 23.000 voor een jonge, talentvolle wetenschapper om te besteden aan onderzoek, en een onderscheiding in de vorm van een kunstwerk.
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!