Nieuws

Regina 3
Blog

De nieuwste editie van blad B is uit!

Lees 'm nu online

Nieuws

Wil jij je inzetten voor het verbeteren van borstkankerzorg? BVN zoekt een bestuurslid!

Wil jij je inzetten voor het verbeteren van borstkankerzorg, heb jij een juridische achtergrond en kun jij als geen ander bestuurlijk betrokken zijn maar toch afstand bewaren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! BVN is op zoek naar een bestuurslid dat vanaf 11 juni 2022 het bestuur komt versterken.
Nieuws

Dan krijg je te horen: het zit in de familie

In sommige families komen borst-, eierstok- en prostaatkanker vaker voor dan gemiddeld. Borstkankervereniging Nederland start op 21 maart de influencerscampagne ‘Het zit in de familie’. De vijf bekende vrouwen Linda Hakeboom, Olcay Gulsen, Channah Koerten, Fabienne de Vries en Marlien van Wensen, met persoonlijke ervaring op dit vlak, werken mee aan de campagne.  
Nieuws

Geen steun voor Borstkankervereniging Nederland en andere patiëntenorganisaties

Ondanks eerdere toezeggingen en ondanks voldoende bewijs dat wij als patiëntenorganisatie grote meerwaarde hebben, lijkt het alsof de minister ons in de steek laat. 
Komende donderdag vindt in de Tweede Kamer het debat over patiëntenorganisaties en het subsidiekader van 2023 plaats. De boodschap is: er komen geen middelen bij.
Nieuws

Nieuwe tool moet helpen om beter late klachten van borstkankerbehandeling te herkennen

Soms ervaren mensen die borstkanker hebben gehad pas na jaren gezondheidsklachten. Zelden wordt direct de relatie gelegd tussen deze klachten en de behandeling tegen borstkanker destijds, wat vaak leidt tot onzekerheid en ongerustheid. BVN zat in de adviesraad van een tool die hier verandering in moet brengen. De nazorgtool ALERT! die het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en het onderzoeksinstituut van de gezondheidszorg Nivel hebben ontwikkeld, moet leiden tot meer bewustwording over de herkomst van bepaalde klachten.
Nieuws

BVN en Santeon komen met middelen voor verbetering Samen Beslissen

De afgelopen jaren werkte BVN intensief samen met de Santeon ziekenhuizen met als doel om Samen Beslissen in de spreekkamer te verbeteren. Want hoewel samen met je arts beslissen goed klinkt, kan het gezamenlijk keuzes maken in praktijk lastig zijn. Komende weken gaan we via #samenbeslissenborstkanker een aantal middelen toelichten die hierbij kunnen helpen.
Nieuws

90% borstkankerpatiënten ervaart zorgen of angst door ziekte

Als je kanker hebt kun je je zorgen maken of je angstig voelen. Dit kan je dagelijks leven beïnvloeden. In hoeverre hebben jullie te maken gehad met zorgen of angst bij kanker, hoe en wanneer uit zich dit en welke impact heeft dit op jouw dagelijks leven?
Nieuws

Trend: meer vrouwen ernstigere borstkankerdiagnose dan vóór corona?

De reguliere ziekenhuiszorg werd sinds de start van de coronapandemie in maart 2020 enorm verminderd - ook het bevolkingsonderzoek naar borstkanker werd tijdelijk stopgezet. Wij maakten ons als Borstkankervereniging Nederland direct zorgen, want kon dit gevolgen hebben voor de tijdige ontdekking van borstkanker en de behandeling ervan?
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!