Nieuws

Nieuws

Campagne "Het zit in de familie" succesvol afgerond

De campagne ‘Het zit in de familie’ is afgerond en heeft uitmuntende resultaten opgeleverd. Samen met de vijf influencers Channah Koerten, Fabienne de Vries, Linda Hakeboom, Marlien van Wensen en Olcay Gulsen, met ieder haar eigen persoonlijke verhaal, hebben we erfelijke aanleg door een BRCA-mutatie bespreekbaar gemaakt en mensen geïnspireerd en gestimuleerd om het gesprek hierover te openen via social media.
Nieuws

Bestralingen en borstoperaties (en reconstructie) - tijd om te werken aan betere voorlichting

Enkele weken geleden vroegen we wat jullie ervaringen zijn met bestralingen en borstoperaties of borstreconstructies. Maar liefst 1.472 mensen hebben de vragenlijst volledig ingevuld, waarvoor veel dank!
Nieuws

Een patiënt is een mens, een patiënt is meer dan zijn ziekte

Binnen het zorgpad van borstkanker bestaan veel dilemma's. Vanuit borstkankervereniging Nederland nemen we je komende periode mee in een serie blogs over welke dilemma's er spelen. Vandaag hebben we het over: een patiënt is een mens, een patiënt is meer dan zijn ziekte.
Lisanne
Blog

Lisanne de Groot • Over terugkeer naar werk na kanker

Lisanne de Groot is 33 jaar. Op 28-jarige leeftijd kreeg zij de diagnose borstkanker. ‘Ik

Nieuws

Wandelen hielp Tineke door de behandelingen heen

Tineke (46): “Wandelen hielp me door de behandelingen heen. Bijna elke morgen moest ik uit bed om de hond uit te laten. Wandelen betekent voor mij mijn hoofd leegmaken en genieten van de natuur. Het eerste wat ik zei toen ik de diagnose borstkanker kreeg was: als ik beter mag worden dan is de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht wandelen mijn doel.
Nieuws

Lotgenotencontact bij borstkanker: flexibiliteit en diversiteit van belang!

Enkele weken geleden vroegen we jullie wat jullie van lotgenotencontact vinden en wat jullie ervaringen hiermee zijn. Ook mensen die geen behoefte hadden aan lotgenotencontact konden deelnemen. 914 mensen vulden de vragenlijst volledig in, waarvoor heel hartelijk dank!
Nieuws

Medicatie bij uitgezaaide borstkanker “in de sluis”

Voor vrouwen met uitgezaaide borstkanker zijn er nieuwe medicijnen onderweg. In Nederland wordt gekeken of de prijs van het middel “eerlijk” is of dat er over onderhandeld moet worden met de fabrikant. Het medicijn gaat dan zogezegd “in de sluis”.
Regina 3
Blog

De nieuwste editie van blad B is uit!

Lees 'm nu online

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!