BVN in de media

BVN in de media

media

Regelmatig verschijnt BVN in de media. Met verhalen uit het werkveld, maar ook met persoonlijke verhalen komen we voorbij. Deze verhalen lees je hier. 

BVN in uitzending van RTL Nieuws over toegang tot medicatie

Yvonne vertelt in het RTL Nieuws over haar situatie: zij heeft uitgezaaide borstkanker, maar krijgt in Nederland niet het medicijn voorgeschreven dat voor haar levensverlengend kan zijn. BVN wordt ook aan het woord gelaten over de toegang tot borstkankermedicatie, die in Nederland slechter is dan in de ons omringende Europese landen. 

Als je het item bekijkt: dit start op 10.55 - 14.44.

gepubliceerd op 12 juni 2024

BVN te gast in podcast Zo Doet Zij Dat (VROUW)

Marith Iedema (34), columniste voor VROUW, kreeg anderhalf jaar geleden de diagnose borstkanker. Vanwege borstkankermaand oktober vertelt ze in de podcast Zo Doet Zij Dat openhartig over het herstel sinds de laatste chemotherapie, haar gehavende borsten, de vervroegde overgang en het hernieuwde seksleven met haar man.  Directeur Cristina Guerrero Paez van Borstkankervereniging Nederland is te gast in deze podcast. Zij vertelt over de stand van zaken in het borstkankeronderzoek. Ook te gast: chirurg-oncoloog Arjen Witkamp, over mannen met borstkanker.

BVN stuurde eind augustus een brief naar alle politieke partijen. We vinden het belangrijk dat borstkankerzorg een plek krijgt in de verkiezingsprogramma’s. De zorg staat onder druk en besluiten die de landelijke politiek neemt kunnen grote gevolgen hebben, ook voor borstkankerpatiënten. 

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!