Kom in actie

Kom in actie

Kom in actie 2

We kunnen altijd mensen gebruiken die zich actief voor ons willen inzetten. Er zijn vele mogelijkheden.

Inzamelingsactie

Wil je een inzamelingsactie voor BVN houden? Graag! Je kan zelf bepalen op welke manier je geld in wilt zamelen. De opbrengst kun je aan ons doneren via het rekeningnummer NL54 INGB 0008148115 t.n.v. Borstkankervereniging Nederland.

Heb je behoefte om met een van onze medewerkers over jouw inzameling te sparren? Neem dan contact op via info@borstkanker.nl.

Word vrijwilliger!

Wij bieden jou een actief netwerk van lotgenoten die ook hun kennis en ervaring willen delen en inzetten. Als je vrijwilliger bent bij BVN, krijg je je onkosten en lidmaatschap vergoed. Lees hier meer over vrijwilliger worden.

Organiseer een activiteit

Veel (ex-)patiënten en naasten zetten zich vrijwillig in door lokale activiteiten voor lotgenoten te organiseren, zoals sportactiviteiten, gespreksgroepen en themabijeenkomsten. Dat doen ze onder de noemer ‘B-actief’. Wil jij zelf een B-actief activiteit organiseren? Dat kan!

Hoe werkt het?

Je dient jouw activiteit in via het aanvraagformulier. Binnen een maand wordt de aanvraag beoordeel door het B-actief team. Als deze is goedgekeurd, ontvang je 80% van de kosten zodat je het geld niet voor hoeft te schieten. Je organiseert de activiteit binnen vier maanden na de aanvraag. Na afloop vragen we je een kort verslag te maken, waarna je de resterende 20% van het bedrag ontvangt.

Wat brengt het jou?

Je krijgt ondersteuning en coaching van ervaren BVN-begeleiders bij het organiseren van jouw activiteit. 

Ook hebben we voor alle B-actief vrijwilligers een toolkit met posters, logo’s, stappenplan, draaiboeken, tips en tricks en meer! De toolkit kun je opvragen via b-actief@borstkanker.nl.

Beoordelingscriteria

Er zijn een aantal criteria waarop wij een B-actief aanvraag beoordelen, namelijk:

  • De aanvrager is lid van BVN;

  • De activiteit draagt bij aan de doelstellingen en doelgroepen van BVN;

  • Er is sprake van een samenwerking tussen andere leden en/of organisaties;

  • Er zijn geen soortgelijke activiteiten in een straal van 20 km;

  • Financiële onderbouwing moet redelijk en kloppend zijn.

Om een duidelijk overzicht te geven van de criteria hebben we een aantal spelregels opgesteld.
Lees hier de B-actief spelregels.

Heb je vragen over B-actief? Neem contact op via b-actief@borstkanker.nl.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!