E-boek Chemotherapie en ik

E-boek Chemotherapie en ik

Een gratis interactief handboek met informatie over de praktische zaken rondom een chemotherapiebehandeling. Het is voor mensen die nog moeten starten met chemotherapie of al bezig zijn, zodat je beter voorbereid in gesprek gaat met je zorgverleners. Ook voor naasten kan het handig zijn om door te nemen.

Iedereen reageert anders op een behandeling met chemotherapie. Het e-boek kan je helpen bij het vinden van de antwoorden die op jou van toepassing zijn en behandelt allerlei zaken die rondom een behandeling met chemotherapie een rol kunnen spelen. Zoals feiten over de therapie en mogelijke bijwerkingen en tips hoe je ermee om kunt gaan. Maar ook vragen voor de dokter en ruimte voor het verzamelen van antwoorden. Er worden ook veelvoorkomende gevoelens besproken die je kunt ervaren tijdens de behandeling. Inclusief voedingswijzers afgestemd op verschillende bijwerkingen.

Het e-boek is ontwikkeld door Elke de Klerk, initiatiefneemster van www.kankerenik.nl; een samenwerking van lotgenoten en ervaringsdeskundigen van over de hele wereld. Er zijn geen medisch specialisten betrokken bij de ontwikkeling.

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over het e-boek Chemotherapie en ik. Deze kun je in gedachten houden als je het boek gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

Dit e-boek is voor mensen die chemo (gaan) krijgen en eventueel hun naasten.

Waarvoor te gebruiken

Het e-boek heeft tot doel je te helpen bij je vragen over chemotherapie, de bijwerkingen en hoe hiermee om te gaan. Het stellen van vragen aan je behandelaars en praten over jouw specifieke situatie kan daardoor makkelijker worden. Het e-boek kan je helpen je op deze gesprekken voor te bereiden, waardoor je beter weet wat je te wachten staat als je nog moet starten met de behandeling. Hierdoor kan het ook helpen bij het bepalen of je de behandeling wel of niet wilt. Als je al begonnen bent met chemo kan het e-boek eraan bijdragen dat je meer grip ervaart.

Vorm

PDF-bestand

Kosteloos

Ja

Taal

Nederlands

Ga naar het e-boek

Logo Kanker en ik
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!