Online cursus ‘Leer Leven & Zo na borstkanker’

Online cursus ‘Leer Leven & Zo na borstkanker’

De online cursus is in april 2018 gelanceerd en is ontwikkeld door een ervaren coach. Martha Rijkmans kreeg zelf borstkanker en besloot haar professionele ervaring, haar ervaring met de ziekte en het oppakken van het leven na alle behandelingen om te zetten in de online cursus om anderen hiermee te helpen. Met dit programma biedt ze deelnemers inzicht, informatie en praktische tools om weer (meer) houvast te vinden.

De cursus is ingedeeld in zes wekelijkse lessen, met na de tweede en vierde week een pauzeweek.  Elke les bevat steeds dezelfde onderdelen: informatie over het onderwerp, een korte video, oefeningen in je werkboek, je antwoorden en beleving opschrijven in je werkboek en geluidsopname(s) met o.a. meditatie oefeningen. Als je het programma aanschaft, kun je starten op het moment dat het jou uitkomt. Vragen kun je kwijt in de besloten Facebookgroep waar ze door Martha beantwoord worden. Ergens halverwege het programma wordt een live vraag- en antwoordsessie ingepland met haar. Naar aanleiding van een poll in de besloten Facebookgroep is er medio 2020 een extra variant toegevoegd aan de online cursus. Deze PLUS variant heeft twee volledige individuele coaching consulten (online) en onbeperkt mailen als extra.

De aanpak moet bij je passen. Alles wordt goed uitgelegd, de opdrachten zijn duidelijk en de website is eenvoudig in gebruik. Het werkboek waarin je zelf aantekeningen maakt tijdens het doorlopen van de cursus download je op je eigen computer. Nadat je je hebt aangemeld, hoef je geen persoonlijke zaken meer in te vullen op de website. Het kan overkomen alsof je, na acht weken het programma te hebben gevolgd, een ander mens bent, maar het resultaat is voor iedereen weer anders.

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over de online cursus ‘Leer Leven & Zo na borstkanker’. Deze kun je in gedachten houden als je de cursus gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

Iedereen die te maken heeft gehad met borstkanker en de behandelingen grotendeels achter de rug heeft.

Waarvoor te gebruiken

Een coachingsprogramma van meerdere weken met als doel om weer (meer) grip op je leven te krijgen en om te leren leven met je nieuwe ‘ik’ na de ervaring met het hebben van een levensbedreigende ziekte en het ondergaan van de behandelingen. Er zijn lessen rondom de thema’s angst, vermoeidheid, eigen regie, en meer.

Vorm

Online lessen en een werkboek dat als pdf te downloaden is

Kosteloos

Nee, maar je bepaalt zelf wat je wilt (en kunt) betalen. Er zijn drie keuzes: 37 euro, 77 euro of 107 euro.

Taal

Nederlands

Ga naar de cursus

Logo Leer leven en zo
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!