Rian Terveer

Rian

'Elke patiënt moet de eigen regie in handen kunnen hebben'

Elke dag zetten onze vrijwilligers zich in voor mensen die met borstkanker te maken hebben. Zo’n 250 vrouwen en mannen helpen bij het maken van goede informatie, beantwoorden vragen, steunen lotgenoten, beoordelen onderzoek, doen belangenbehartiging, noem maar op! Zij zijn er. En zonder hen zijn wij nergens.

Deze keer stellen we graag aan je voor: Rian Terveer. 

Waarom zet jij je in voor mensen die met borstkanker te maken hebben?

"Ik vind het belangrijk dat elke patiënt de eigen regie in handen moet kunnen hebben (en houden), waarbij de zorgprofessional als insteek heeft 'Wie is de patiënt en wat is zijn of haar behoefte?'"

Waarom bij Borstkankervereniging Nederland?

"De Borstkankervereniging is er voor mensen die met borstkanker te maken hebben. Om bij te dragen tot toegang tot goede zorg, vragen te beantwoorden, ondersteuning te bieden aan borstkankerpatiënten en erfelijke en familiaire belasten. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Als Patient Advocate van BVN onderhoud ik onder andere de contacten met een aantal  ziekenhuizen, denk ik mee met protocollen en richtlijnen en draai ik diverse projecten waarvan ik destijds samen met een medewerker van BVN de pilot en implementatie van B-Bewust mocht uitvoeren. Daar ben ik trots op, want B-Bewust is gemaakt om jou te helpen bij het goed voorbereiden van je gesprekken met zorgprofessionals."

"Laat je goed voorlichten en denk mee met je eigen behandel- en nazorgplan. Er is namelijk niemand die jou beter kent dan jij zelf''

Wat wil je als vrijwilliger bereiken?

"Excellente zorg beschikbaar stellen voor elke patiënt, ongeacht in welk ziekenhuis hij of zij komt. Daarbij zet ik mij specifiek in voor lobulaire borstkankerpatiënten. Als Patient Advocate van het Europese Lobulaire Borstkankerconsortium (ELBCC) draag ik bij om de doelstelling van het ELBCC te behalen: het begrip, de diagnose, de behandeling en de prognose van vrouwen die lijden aan invasieve lobulaire borstkanker te verbeteren."

Wat is jouw advies aan (ex-)borstkankerpatiënten?

"Laat je goed voorlichten en denk mee met je eigen behandel- en nazorgplan. Er is namelijk niemand die jou beter kent dan jij zelf en weet wat het beste is voor jezelf. Dit geeft je grip op je situatie en helpt je bij het maken van goede keuzes."

Meer informatie

Heb jij zin om de handen uit de mouwen te steken voor mensen die met borstkanker te maken hebben? Laat het ons weten! Neem contact op met vrijwilligerscoördinator Marieke Breunesse.

Marian
Verhaal

Marian

'Door de chemo was de pompfunctie van mijn hart nog maar 21 procent'
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!