Hulp thuis

Hulp thuis

Hulp thuis

De borstkankerbehandelingen kunnen ervoor zorgen dat je thuis niet alles meer kunt doen. Dagelijkse dingen zoals schoonmaken, het eten verzorgen of boodschappen doen, kunnen steeds lastiger worden. Er zijn verschillende mogelijkheden voor hulp thuis als dit nodig is, zoals mantelzorg of thuiszorg. Zo sta je er niet alleen voor.

Mantelzorg

Als iemand in je omgeving langere tijd voor jou zorgt, heet dit mantelzorg. Mantelzorgers zijn niet alleen zorgverleners. Ze zijn ook partner, kind, vader of moeder, familielid of vriend. Ze helpen je in het huishouden of bij het verzorgen. In de basiszorgverzekering is geen vergoeding voor mantelzorg opgenomen. Er zijn wel een aantal zorgverzekeraars die via een aanvullende verzekering vervangende mantelzorg of de kosten van een mantelzorgmakelaar vergoeden. Andere mogelijke vergoedingen zijn dubbele kinderbijslag en betaling uit een persoonsgebonden budget. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Thuiszorg

Thuiszorg speelt een belangrijke rol bij het overnemen van zorgtaken binnen een gezin, zoals huishoudelijke hulp. Daarnaast kun je worden geholpen bij persoonlijke verzorging, zoals wassen, aankleden en eten of verpleegkundige zorg, zoals wondverzorging en toedienen van medicijnen. Ook nachtzorg valt hieronder. Helaas wordt thuiszorg niet altijd vergoed. Controleer dit daarom altijd bij je zorgverzekeraar.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!