Prothesevoorlichting
Prothesevoorlichting
Soms is een amputatie noodzakelijk. Daarna kun je kiezen voor een borstreconstructie of een prothese. Belangrijk is dat je je goed laat voorlichten.
Bij veel borstkankerpatiƫnten is een operatie helaas noodzakelijk. Soms is dit een amputatie, soms kan dat borstsparend. Bij een amputatie is een borstreconstructie mogelijk. Je kunt er ook voor kiezen om een uitwendige prothese te dragen, of om zonder prothese door het leven te gaan. Een uitwendige prothese kan een deelprothese of volledige borstprothese zijn.
Prothesevoorlichting door ervaringsdeskundigen
Veel ziekenhuizen organiseren informatieavonden over de mogelijkheden van een borstreconstructie. Ervaringsdeskundige prothesevoorlichters vertellen je van alles over het dragen van een prothese en over de mogelijkheden en verschillen tussen protheses. Je krijgt informatie over winkels, merken, modellen en lingerie. Naast veel schriftelijk materiaal beschikken de prothesevoorlichters altijd over enkele voorbeelden om de informatie te verduidelijken.
Op onze borstkankeragenda kun je zien waar in jouw regio prothesevoorlichting plaatsvindt.
Contactpersonen in de regio
Staat er geen bijeenkomst in jouw regio gepland en wil je weten wanneer je bij de voorlichters terecht kunt? Of wil je liever rechtstreeks contact met een prothesevoorlichter bij jou in de buurt? Je kunt per regio contact opnemen met onze contactpersonen:
-
Friesland: Yvonne Jurna (friesland@borstkanker.nl of telefonisch via 0511-473491)
-
Nijmegen: Marjolijn Irik (lijnirik@gmail.com)
-
Tiel: Ineke van der Bijl (mail@inekevanderbijl.nl)
-
Amsterdam - Locaties AVL en BovenIJ ziekenhuis: Sjoke Bruins Slot (sjobruinsslot@upcmail.nl of telefonisch via 020-6704880)
-
Haarlem: Louise de Vos-de Cock van Eyndhoven (lousdevos@telfort.nl of telefonisch via 023-5337992)
-
Terneuzen: Joke de Bert/Monika Crosiers (terneuzen@borstkanker.nl)