Digitaal lotgenotencontact

Digitaal lotgenotencontact

Digitaal contact

Er bestaan steeds meer plekken waar je lotgenoten digitaal kan ontmoeten, zoals fora, discussiegroepen en (besloten) Facebookgroepen. Je kunt in gesprek gaan met andere ervaringsdeskundigen, verhalen lezen en vragen stellen. Wij geven je een overzicht van digitale ontmoetingsplekken, zodat je kiezen waar jij behoefte aan hebt.

B-café: Speciaal voor onze leden

Lotgenotencontact is door COVID-19 erg veranderd. Een koffieochtend in een inloophuis, gespreksgroepen in het ziekenhuis en ook de regionale bijeenkomsten van Borstkankervereniging Nederland voor lotgenoten kunnen niet doorgaan. Gelukkig vonden wij een oplossing: per 12 april is er speciaal voor onze leden online lotgenotencontact bij Stamtafel.nl.

Stamtafel is een eenvoudig te gebruiken en afgeschermd platform om in contact te komen met anderen, berichten te delen en informatie te vinden. Je gesteund voelen door mensen die uit eigen ervaring weten waar jij middenin zit. Ontdekken dat er anderen zijn met dezelfde gevoelens. Tips uitwisselen over de zorg, hoe ga met sommige klachten om en bijvoorbeeld over mogelijkheden om extra hulp te krijgen. Naar elkaar luisteren, elkaar troosten en er mag zeker ook gelachen worden. B-café is er voor jou! Meld je aan via info@borstkanker.nl.

Wil je aanschuiven aan onze stamtafel, maar ben je nog geen lid? Goede reden om dat meteen te worden!

Word lid!

Besloten Facebookgroepen

Facebookpagina's

Gespreksgroep Kanker.nl

De borstkanker gespreksgroep is voor iedereen die te maken heeft met borstkanker: patiënten, naasten, maar ook zorgverleners. Je kunt je vragen stellen en kennis en ervaringen delen over borstkanker en alles wat met borstkanker te maken heeft.

AYA community

AYA staat voor Adolescent & Young Adult, jongvolwassen met kanker in de leeftijd van 18-35 jaar. Ze hebben een afgeschermde online omgeving voor kankerpatiënten, borstkankerpatiënten en naasten. Je kunt hier terecht voor al je vragen over de ziekte en hoe je als patiënt of naaste met kanker omgaat.

Ken jij zelf nog andere borstkankergroepen waar digitaal lotgenotencontact mogelijk is? Laat het ons weten via communicatie@borstkanker.nl.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!