Gespreksgroepen uitgezaaide borstkanker

Gespreksgroepen voor mensen met uitgezaaide borstkanker

Hoe kun je langer leven in onzekerheid? Hoe doe je dat, welke keuzes kom je hierin tegen, met wie kun je hier over praten? Hoe zorg je ervoor dat dit niet te veel je dagelijkse leven beïnvloedt? Deze uitdagingen spelen in het leven van mensen met uitgezaaide borstkanker. 

Iedereen gaat hier op zijn eigen manier mee om. Maar je hoeft dit niet alleen te doen, je kunt hiervoor in gesprek met mensen die hetzelfde doormaken. Borstkankervereniging Nederland heeft hiervoor online gespreksgroepen. Met elkaar, in niet te grote groepen (maximaal 8 personen) op een manier die bij je past.

Jaarlijks krijgen ongeveer 17.300 mensen borstkanker. Van hen krijgt 1 op de 5 te maken met uitzaaiingen. Vanaf dat moment gaat de ziekte een nieuwe fase in. Genezing is meestal niet meer mogelijk, behandeling vaak gelukkig nog wel.

Soms is het moeilijk om er met je partner, familie en vrienden over te praten. Zij willen alles voor je doen, maar begrijpen wat je voelt, is voor hen soms moeilijk. Met lotgenoten is dat anders. Zij weten wat je doormaakt. Met hen kun je angst en verdriet delen, praktische dingen bespreken, over de toekomst praten, samen lachen en vooral: steun vinden bij elkaar.

'Je verhaal kwijt kunnen bij mensen die gelijk weten waar je het over hebt, is voor mij van grote waarde. Hoe verschillend we ook zijn en hoe anders we soms tegen onze ziekte aankijken, er is een verbondenheid die ik koester'Michelle

De gespreksgroepen uitgezaaide borstkanker worden begeleid door professionele gespreksleiders. Wij werken hierin samen met Coach Connect. 

Wil je deelnemen aan één van de gespreksgroepen?

Meld je aan via de Borstkankeragenda en/of vul het formulier onder aan deze pagina in. Mailen naar info@borstkanker.nl kan en mag ook.

Wist je dat we ook een Facebookpagina Uitgezaaide borstkanker hebben? Hier delen we berichten die juist voor jou extra belangrijk zijn en waarbij je in de reacties op onze berichten ook gemakkelijk ervaringen kunt delen

Wil je liever live bijeenkomsten bijwonen? Meerdere centra voor leven met kanker hebben gespreksgroepen uitgezaaide kanker. Zoek de inloophuizen op via de Verwijsgids.

Wil je ons helpen om de gespreksgroepen uitgezaaide borstkanker meer bekend te maken?

Bijvoorbeeld bij zorgverleners in jouw ziekenhuis? Wij hebben informatieflyers die je kunt geven aan jouw contactpersoon in het ziekenhuis, download hem hier.

 

 

Persoonsgegevens
Borstkankervereniging Nederland biedt meerdere gespreksgroepen aan voor mensen met uitgezaaide borstkanker. De bijeenkomsten zijn volledig online. De gespreksgroepen worden begeleid door professionele gespreksleiders. Wij werken hierin samen met Coach Connect.

Om deel te nemen aan de gespreksgroepen moet je uitgezaaide borstkanker hebben en lid zijn (of worden) van BVN. Voor fysieke bijeenkomsten wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Interesse? Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen.

 
Ben je lid van BVN?
Ben je geen lid? Sluit dan eerst een lidmaatschap af om deel te kunnen nemen aan de gespreksgroepen. Sommige zorgverzekaars vergoeden het lidmaatschap.
 
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!