Blogs en vlogs

Blogs en vlogs

Blog

Een blog of vlog is een soort online dagboek (in beeld). Je kunt er je ervaringen delen, je gedachten opschrijven en je hart luchten. Het kan een manier zijn om dingen te verwerken. Zo ook voor (ex-)borstkankerpatiënten. Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal inspirerende blogs en vlogs.

Just Joyce

Joyce kreeg in 2020 te horen dat ze lijdt aan borstkanker met uitzaaiingen in haar rug. Op haar blog schrijft ze openhartig over de behandelingen, controles, haar emoties en de rollercoaster waarin ze belandt als ze hoort dat ze een afwijking heeft bij het ATM-gen. Lees haar verhaal hier.

Renee van Ginkel

De Haagse muzikante Renee van Ginkel (31) en haar man vloggen al jaren over de dagelijkse bezigheden binnen een gezin. Tot Renee te horen krijgt dat ze lijdt aan hormonale borstkanker. Voor lotgenoten én voor haar zoon Jazzy-Silver, besluit ze alles op openhartige wijze vast te leggen. Bekijk hier haar video's.

Anja de Jong en Sarcoïdose

Anja de Jong schrijft haar ervaringen op en van haar af via haar blog. Het begon met haar verhaal over leven met sarcoïdose, maar tijdens haar revalidatietraject werd borstkanker ontdekt. Lees hier meer over op haar blogwebsite Anja de Jong en Sarcoïdose.

Case of Dees

BVN/Oncogen vrijwilliger Désirée Hairwassers schreef vanaf haar diagnose borstkanker in 2007 een blog. Ze blikt terug op haar ziekte, schrijft over medische onderwerpen en deelt gedichten. Lees hier haar blogs.

C'est la Vie

Linda Swaag is schrijfster en borstkankerpatiënt. Over de periode van behandelingen, ziek zijn en weer beter worden heeft ze verschillende blogs geschreven. Bekijk hier haar blogwebsite C'est la Vie.

De lange reis naar genezing

Lilian Spaans schrijft op kanker.nl over haar gedachten, gevoelens en het proces van de diagnose tot het einde van haar reis en de genezing. Lees hier haar blogs.

De smaak van frambozen

Annelies Dronkert blogde al voordat ze de diagnose uitgezaaide borstkanker kreeg. Na haar diagnose is ze op een soms luchtige en soms diepzinnige manier het leven gaan beschrijven. Bekijk hier haar blogpagina De smaak van frambozen.

De wervelwind boven mij

Cindy Beckers-Kern is een blog gaan bijhouden sinds de diagnose borstkanker in 2016. Toen begon haar wervelwind. Ze schrijft updates in haar blog met de bijpassende naam De wervelwind boven mij.

E-nuf

Wat als je op 30-jarige leeftijd de diagnose borstkanker krijgt en er twee jaar later uitzaaiingen worden gevonden? Het overkwam Karlijn. Via haar blog E-nuf wil ze vooral alles eruit gooien. Ongegeneerd, soms erg verdrietig maar ook zeker zeer vrolijke dingen komen er voorbij. Bekijk hier de blog E-nuf.

Geen bus: leven met uitgezaaide borstkanker

BVN vrijwilliger Ellen Kooijmans heeft uitgezaaide borstkanker. Sinds 2016 schrijft ze blogs over leven met de ziekte. Lees hier haar blogs.

Hanneke vertelt

Hannekes kijk op op haar ziekte is vaak anders dan die van lotgenoten en artsen. Ze ziet hebben van kanker als een gigantische kans om als mens te groeien. In haar blog vertelt ze open en eerlijke verhalen over de hoogte- en dieptepunten van haar ziekzijn. Ga naar haar blog.

Hartpijn

Ingeborg Jansen schrijft al vanaf de dag van haar diagnose met borstkanker een blog. Ze schrijft omdat het helpt haar hoofd rustig te krijgen in tijden van chaos. Ze besloot haar blog te delen, omdat mensen in haar omgeving niet altijd weten wat te vragen. Bekijk hier haar blogpagina Hartpijn.

Kaatje vertelt

In maart 2019 kreeg Karin Hernandez de diagnose borstkanker. Op verzoek van veel mensen om haar heen is ze een blog gestart. Je leest haar verhaal via Kaatje vertelt.

Kankertijd

Daphne van Hove kreeg in 2018 de diagnose borstkanker. Het was niet zomaar een knobbeltje, maar een grote agressieve tumor. Ze belandde in een rollercoaster waarbij er vanalles door haar heenging. Het opschrijven van die gevoelens en gedachten helpt haar. Lees de blogs op Kankertijd.

Leren lopen op je handen

Jannet Wiegersma is verpleegkundig specialist op de mammapoli. Ze begeleidt patiënten die met borstkanker te maken krijgen. In haar blogs schrijft ze over verhalen van patiënten, over de congressen waar ze heen gaat en over haar boek. Lees de blogs op Leren lopen op je handen.

Leven met uitgezaaide borstkanker

Poulien Pomstra weet sinds maart 2019 dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. Sinds die tijd houdt ze een blog bij over haar leven met de ziekte. Lees hier haar blogs.

Love life

Natasha Hermans heeft uitgezaaide borstkanker. Sinds 2017 schrijft ze een blog over wat ze meemaakt. Lees hier haar blogs.

Mama Mies heeft borstkanker

Michelle Morrien schrijft over haar leven als jonge moeder met borstkanker. Ze probeert met haar blog familie, vrienden en anderen te bereiken. Lees de blogs op Miesstrijd.

My Boob Battle

Vera Bogers kreeg op 31-jarige leeftijd de diagnose borstkanker. Ze begon met het schrijven van een blog over haar traject en hoe ze ermee omgaat. Bekijk haar blogwebsite My Boob Battle.

Sanne Esther

Sanne Esther is 29 jaar en heeft borstkanker. Toch definieert het niet wie ze is. Van levenslessen tot lievelingsgerechten, van leven met kanker tot haar definitie van geluk. Alles is te lezen in haar openhartige blogs over gelukkig zijn met kanker. Bekijk hier haar blogs.

Veer van Beurden

De 35-jarige Veer, moeder van twee kinderen en docent Nederlands, kreeg in 2017 de diagnose borstkanker. Via haar blog deelt ze haar belevenissen, ervaringen en meningen. De blogs geven Veer de mogelijkheid om haar liefde voor de Nederlandse taal en haar onafscheidelijke sarcasme te kunnen blijven inzetten. Bekijk hier de blog.

Van 0 tot 100 in 6 letters: Belevenissen in de achtbaan die borstkanker heet

Hilde Docter Kouwenberg kreeg in 2015 borstkanker. Ze startte een Facebookpagina en een blog waar ze haar ervaringen met borstkanker deelt. Bekijk haar blogwebsite Van 0 tot 100 in 6 letters.

Voor anker door kanker

Monique had vanaf het begin van de diagnose borstkanker de behoefte om alles op te schrijven. Vanuit haar vakantiehuis in Hongarije schrijft ze blogs en gedichten. Om dit met anderen te kunnen delen, maakte Monique haar eigen website ‘Voor anker door kanker’.

Wat overkomt mij nu?

Debbie Smit-Best kreeg ik 2018 te horen dat ze borstkanker had. Sinds die tijd houdt ze iedereen op de hoogte van haar ziekte via haar blog. Je leest haar verhaal op haar blogwebsite Wat overkomt mij nu?.

Winnen is belangrijker dan meedoen

Anne Marie Goorkate is een enorme sportfan. Wanneer ze gediagnosticeerd wordt met borstkanker, legt ze haar traject vast alsof het de Tour de France is. Ondanks dat ze niet houdt van ‘de strijd’ waar sommige mensen over spreken, helpt dit haar wel haar proces te beschrijven. Lees hier haar blog.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!