Reconstructie met een prothese

Reconstructie met een prothese

Wanneer je kiest voor een reconstructie met een prothese heb je tal van mogelijkheden. Laat je goed voorlichten voor je een beslissing neemt.

Inwendige prothese

Een prothese, ook wel implantaat genoemd, is een kunstmatige vervanging van je borst. Siliconen protheses zijn het meest gangbaar, maar er bestaan ook watergevulde protheses (in een siliconen omhulsel). Overleg met je arts over de verschillende mogelijkheden op het gebied van protheses. Lees meer over inwendige protheses.

Tissue expander

Een tissue expander is een ballonnetje dat na de operatie regelmatig wordt gevuld met een steriele zoutoplossing. Dit gebeurt via een naald die van buitenaf, door de huid heen, in het ventiel van de tissue expander wordt geprikt. Hier voel je weinig van. Lees hier meer over een tissue expander.

Uitwendige prothese

Je kunt er ook voor kiezen om een prothese te gebruiken die niet in je lichaam wordt geplaatst, een uitwendige prothese. Er bestaan verschillende soorten uitwendige protheses. Lees hier meer.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!