Ondersteuning voor mannen met borstkanker

Ondersteuning voor mannen met borstkanker

Borstkanker bij mannen is zeldzaam. Veel mensen weten daarom niet dat mannen de ziekte ook kunnen krijgen. Er zijn verschillende organisaties en initiatieven die de belangen van deze mannen behartigen, de juiste informatie over borstkanker bij mannen geven en lotgenotencontact en ondersteuning bieden.

Internationale dag voor de borstkankerman

In 2019 kregen 131 mannen de diagnose borstkanker. Omdat het zeldzaam is en veel mensen niet weten dat mannen borstkanker kunnen krijgen, wordt bij hen de diagnose vaak later gesteld. Om hier aandacht voor te vragen, is 7 oktober voortaan Internationale dag van de borstkankerMAN. In 2019 werd deze voor het eerst gehouden. Dit is een initiatief van de Vlaamse stichting BorstkankerMAN en wordt door Borstkankervereniging Nederland ondersteund.

Dutch Male Breast Cancer Consortium

Het Dutch Male Breast Cancer Consortium (DMBCC) is een samenwerkingsverband van onderzoekers op het gebied van borstkanker bij mannen. Het DMBCC verspreidt onder meer informatie over dit onderwerp via hun website mannenmetborstkanker.nl.

Facebookpagina mannen met borstkanker

Op onze Facebookpagina mannen met borstkanker vinden mannen, naasten en geïnteresseerden informatie specifiek over borstkanker bij mannen. Van medische ontwikkelingen tot ervaringsverhalen.

Contact met ervaringsdeskundigen

Bij Borstkankervereniging Nederland weten we hoe het is om de diagnose borstkanker te krijgen, om een behandeltraject in te gaan, om keuzes te moeten maken, om met je emoties te moeten omgaan, om een erfelijke aanleg te hebben en om te leren leven met het feit dat je borstkanker hebt (gehad). Daarom weten we ook dat het kan helpen om contact te hebben met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en die jou ├ęcht begrijpen. Ons Serviceteam staat voor je klaar, zowel telefonisch als digitaal.

Neem contact op met ons Serviceteam.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!