Symptomen van borstkanker bij mannen

Symptomen van borstkanker bij mannen

Borstkanker wordt bij mannen meestal laat ontdekt, als er duidelijke symptomen zijn. Bovendien wordt bij klachten niet altijd direct gedacht aan borstkanker. De mannen zelf, maar ook zorgverleners, zijn minder alert op de mogelijkheid van borstkanker bij mannen.

Sommige veranderingen in de borst kunnen wijzen op borstkanker. De meest voorkomende verandering is een knobbeltje. Dit is een verdikking die vaster aanvoelt dan het weefsel eromheen. Meestal doen knobbeltjes geen pijn. Borstkanker bij mannen kan op alle plaatsen in de borst ontstaan. Meestal zit de tumor in de buurt van de tepel. Daar zit bij de man namelijk het meeste borstweefsel. Bij mannen is een knobbeltje dus meestal te voelen naast of achter de tepel.

Lees hier meer over symptomen bij borstkanker.

Ga op tijd naar de dokter

Deze veranderingen in de borst kunnen wijzen op een goedaardige aandoening, of op kanker. Alleen medisch onderzoek kan uitwijzen of de verandering goedaardig of kwaadaardig is. Heb je een van deze symptomen, ga dan naar je huisarts. Ben je eerder behandeld voor borstkanker, let dan extra goed op veranderingen in de borst.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!