B-bewust leren van implementeren

B-bewust leren van implementeren

Borstkankervereniging Nederland heeft samen met borstkankerpatiënten en zorgverleners het online hulpmiddel B-bewust ontwikkeld waarmee patiënten gesprekken met zorgverleners kunnen voorbereiden. Ook is onderzocht hoe B-bewust het beste in de praktijk geïmplementeerd kan worden.

Leren van implementeren

Borstkankervereniging Nederland heeft voor het project ‘B-bewust in bedrijf’ (2014-2016) het gebruik van B-bewust sterk weten te vergroten door zorgverleners te vragen de tool onder de aandacht van hun patiënten te brengen. B-bewust werd uiteindelijk geïmplementeerd in 23 ziekenhuizen in de vaste werkwijze van zorgteams en de informatievoorziening richting patiënten. In het project hebben vijftien patiëntvertegenwoordigers (patient advocates) zich ingezet om de implementatie in een ziekenhuis in hun regio te begeleiden. In onderstaande video vertellen zorgverleners in het Ommelander Ziekenhuis in Groningen over hun deelname aan het project en hoe zij B-bewust in de praktijk inzetten.

Borstkankervereniging Nederland heeft het project uitgevoerd in het kader van het actieplan eHealth. Dit actieplan is opgesteld door ZonMw om implementatie en opschaling van eHealth-innovaties in de dagelijkse gezondheidszorg te versnellen. Meer informatie over het project en de resultaten lees je in het eindverslag.

Stappenplan zorgverleners

Zorgverleners die B-bewust willen implementeren in hun vaste werkwijze om borstkankerpatiënten te motiveren om gesprekken in het ziekenhuis voor te bereiden, kunnen gebruik maken van het stappenplan. Dit stappenplan is ontwikkeld naar aanleiding van het project.

Adviesgesprek

Wil je in de vorm van een adviesgesprek leren van de ervaringen van Borstkankervereniging Nederland bij de ontwikkeling, implementatie en opschaling van B-bewust? Neem dan contact op met Annette Arps.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!