Meedoen aan onderzoek

Meedoen aan onderzoek

Soms kun je als patiënt meedoen aan wetenschappelijk onderzoek. Dit hangt af van je tumor en een aantal andere criteria. Overleg met je zorgverlener of je in aanmerking komt, wat de mogelijkheden zijn en wat het in jouw situatie betekent. Neem de tijd om hierin zelf een goede afweging te maken of je wel of niet mee wilt doen. Wetenschappelijk onderzoek kan je helpen in je behandeling, maar het kan ook bijwerkingen hebben op korte of lange termijn.Ook moet je soms naar een ander ziekenhuis.  

Als je zelf een onderzoek hebt gevonden waar je aan mee wil doen, dan kun je dit aangeven bij je arts.  

Tijdens wetenschappelijk onderzoek worden er gegevens verzameld, bijvoorbeeld het effect op een behandeling, lichaamstemperatuur of bloedwaarden. Soms moet je ook actief iets doen, zoals een dagboek bijhouden, testen maken op de computer of aangeven hoe je je voelt. Dat hangt af van het onderzoek. Om deel te nemen moet je formeel toestemming geven, ook hoe lang en waarvoor ze je gegevens mogen bewaren. 

Overweeg je om deel te nemen aan één van de lopende onderzoeken? Zie dan hier informatie over lopend onderzoek

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!