Dam tot Dam wandeltocht: wát een topdag!

de cheque met het eindbedrag overhandigd aan bestuur en directeur BVN

Elk jaar organiseert Pink Ribbon de Dam tot Dam wandeltocht, een evenement dat kan rekenen op grote belangstelling. Ook dit jaar was het een groot succes: duizenden wandelaars, die zich lieten sponsoren voor de borstkankerpatiënt.  

De dag startte voor de wandelaars op verschillende tijdstippen, afhankelijk van de afstand die men wilde lopen. Het was de negentiende editie, waarin het twintigjarige bestaan van Pink Ribbon centraal stond. Sinds vorig jaar gaat de opbrengst van deze sponsorwandeltocht naar de Borstkankervereniging. Omdat, zoals Quinty Trustfull (al 20 jaar ambassadeur voor Pink Ribbon) bij de bekendmaking van het eindbedrag zei, "het heel belangrijk is voor patiënten én hun naasten, dat zij terecht kunnen bij een organisatie die hen ondersteunt, die goede en betrouwbare informatie heeft, die hun belangen behartigt en die klaarstaat om hulp te bieden. Zo ervaren zij dat ze er niet alleen voor staan." 

Een prachtig bedrag

Na een geweldige dag met prachtig weer was het tijd voor een gezellig feest in het Dam tot Dam-park. Alle wandelaars genoten van muziek, hapjes en drankjes, de zon en de geweldige sfeer. Halverwege de middag was het tijd voor de onthulling van het opgehaalde bedrag. "Een recordbedrag", zoals Quinty aangaf. Maar liefst € 392.539 is er bij elkaar gelopen. Een prachtig bedrag, dat Borstkankervereniging Nederland voor verschillende activiteiten wil inzetten. Zo organiseert BVN lotgenotenbijeenkomsten en matchen we één op één patiënten die elkaar als praatmaatje steun bieden. Verder werken we aan een nieuwe website over uitgezaaide borstkanker en willen we al onze informatie zó aanbieden dat deze ook begrijpelijk is voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden of mensen die het Nederlands minder goed beheersen. Tenslotte blijven we actief op het gebied van belangenbehartiging, zodat mensen die met borstkanker geconfronteerd worden kunnen rekenen op toegang tot de beste zorg.

(gepubliceerd op 16-09-23)

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!