Gespreksgroepen voor mensen met uitgezaaide borstkanker

Mensen met uitgezaaide borstkanker kunnen steeds langer leven door steeds betere behandeling. Dit brengt uitdagingen met zich mee: Hoe doe je dat, langer leven in onzekerheid? Iedereen gaat daar op een eigen manier mee om. Om hierover te kunnen praten met lotgenoten die weten wat je doormaakt, organiseert Borstkankervereniging Nederland gespreksgroepen.

Jaarlijks krijgen circa 17.300 mensen borstkanker. Van hen krijgt 1 op de 5 te maken met uitzaaiingen op afstand. Vanaf dat moment gaat de ziekte een nieuwe fase in. Genezing is meestal niet meer mogelijk, behandeling vaak gelukkig nog wel. Iedereen gaat daar op een eigen manier mee om. Soms is het moeilijk om er met je partner, familie en vrienden over te praten. Zij willen alles voor je doen, maar begrijpen wat je voelt, is voor hen soms moeilijk. Met lotgenoten is dat anders. Zij weten wat je doormaakt. Met hen kun je angst en verdriet delen, praktische dingen bespreken, over de toekomst praten, samen lachen en vooral: steun vinden bij elkaar.

Tien jaar geleden zetten we in het Vicky Brownhuis in Den Bosch een gespreksgroep op waar vrouwen met uitgezaaide borstkanker erkenning en herkenning ervaren bij elkaar. Aangezien deze gespreksgroep nog steeds zeer succesvol is, gaan we vanaf 2020 uitbreiden. Er komen twee nieuwe groepen bij, in de inloophuizen Viore in Hilversum en De Skulp in Heerenveen. De gespreksgroepen worden begeleid door professionele gespreksleiders. Wij werken hierin samen met Coach Connect, die de begeleiding kosteloos aanbiedt.

De startdata en het verloop van de gespreksgroepen zijn al bekend:

  • De gespreksgroep in Viore Hilversum start 9 januari 2020 en is iedere tweede donderdag van de maand van 10.30-12.30 uur
  • De gespreksgroep in De Skulp Heerenveen start 17 januari 2020 en is elke derde vrijdag van de maand van 10.00-12.00 uur

Wil je deelnemen aan één van de gespreksgroepen? Meld je aan via de borstkankeragenda.

Ben je zorgprofessional en wil je mensen hierop wijzen? Vraag dan wat flyers op via info@borstkanker.nl

Meer informatie

Lees hier meer over uitgezaaide borstkanker.

Iedere locatie waar de gespreksgroepen plaatsvinden, heeft een eigen flyer. Bekijk de flyer van Den BoschHeerenveen of Hilversum.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!