Patiënten Adviesgroep (PAG)

Patiënten Adviesgroep (PAG) bij wetenschappelijk onderzoek

Hoe meer het perspectief van patiënten wordt meegenomen in trials en onderzoeken, hoe bruikbaarder de uitkomsten zijn voor de patiënten. In de Patiënten Adviesgroep (PAG) zitten twintig ervaringsdeskundigen die patiëntenperspectief inbrengen bij wetenschappelijk onderzoek.

Patiëntenperspectief wordt steeds meer gevraagd en gewaardeerd. In 2019 was er een toename in het aantal aanvragen voor patiënt partnerschap. Van nul naar zestien! Hierbij vroegen onderzoekers aan de PAG of een patient advocate vanaf begin af aan in een actieve rol kan meedenken in hun onderzoek.

De PAG is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Borstkankeronderzoekgroep (BOOG) en BVN. Het doel van de PAG is dat onderzoeksaanvragen aangescherpt worden, patiënteninformatie over onderzoeken duidelijk is en dat de uitvoering van onderzoeken zoveel mogelijk aansluit bij wensen en behoeften van deelnemende patiënten.

Ben je onderzoeker en wil je een aanvraag doen voor patiëntenadvies? Vult u dan dit formulier in.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!