Hanne

Hanne

'Ik wil vanuit mijn eigen negatieve ervaring van 12 jaar geleden iets positiefs kunnen betekenen voor lotgenoten. Een luisterend oor kunnen zijn en advies geven en begrip tonen.'

Elke dag zetten onze vrijwilligers zich in voor mensen die met borstkanker te maken hebben. Zo’n 250 vrouwen en mannen helpen bij het maken van goede informatie, beantwoorden vragen, steunen lotgenoten, beoordelen onderzoek, doen belangenbehartiging, noem maar op! Zij zijn er. En zonder hen zijn wij nergens.

Deze keer stellen we graag aan je voor: Hanne de Bruijn

 Waarom zet jij je in voor mensen die met borstkanker te maken hebben?

"Ik wil vanuit mijn eigen negatieve ervaring van 12 jaar geleden iets positiefs kunnen betekenen voor lotgenoten. Een luisterend oor kunnen zijn en advies geven en begrip tonen."

Waarom bij Borstkankervereniging Nederland?

"Tijdens mijn eigen behandeltraject heb ik vaak de toenmalige site van BVN geraadpleegd en als leidraad gebruikt in gesprekken met mijn behandelend artsen. Ik was toen ook al lid van BVN.

In 2011 heb ik mij aangemeld als lid van de toenmalige expertisegroep Neuropathie. Daar is in de loop van de jaren ook nog mijn ervaring van de siliconenprothese bij gekomen. In de loop der jaren hebben we als BVN veel kunnen bereiken en een stem gekregen in en rond de behandelingen en late gevolgen van borstkanker."

"Onderschat de late gevolgen niet: zowel fysiek, psychisch en maatschappelijk. Zoals mijn behandelend oncoloog zei: 'Er is nog een leven na borstkanker en dat moet ook de moeite waard zijn. Waar doe je het anders voor?'"

Wat wil je als vrijwilliger bereiken?

"Ik wil graag blijven doen wat ik nu doe. Een luisterend oor bieden, adviseren en begeleiden via de e-mail en soms telefonisch helpen bij vragen door lotgenoten. Verder wil ik ook adviseren bij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Neuropathie waarin ik gespecialiseerd ben en kennis van heb. Zo kan ik een kleine bijdrage leveren in betere behandelingen en minder kans op ernstige late gevolgen. Uiteindelijk is dat een kleine bijdrage aan meer kwaliteit van leven." 

Wat is jouw advies aan (ex-)borstkankerpatiënten?

"Schroom niet om door te vragen en je goed te informeren over de mogelijkheden van de beste behandeling. Onderschat ook de late gevolgen niet: zowel fysiek, psychisch en maatschappelijk. Zoals mijn behandelend oncoloog zei: 'Er is nog een leven na borstkanker en dat moet ook de moeite waard zijn. Waar doe je het anders voor?'"

De foto van Hanne is gemaakt door Mariel Kolmschot voor een artikel in de Plus.

Meer informatie

Heb jij zin om de handen uit de mouwen te steken voor mensen die met borstkanker te maken hebben? Laat het ons weten! Neem contact op met vrijwilligerscoördinator Marieke Breunesse.

Vrijwilliger Suzanne
Verhaal

Suzanne

'Ik hoop andere mensen die in hetzelfde schuitje zitten te kunnen helpen'
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!