Vrijwilliger Suzanne

Suzanne

'Ik hoop andere mensen die in hetzelfde schuitje zitten te kunnen helpen'

Elke dag zetten onze vrijwilligers zich in voor mensen die met borstkanker te maken hebben. Zo’n 250 vrouwen en mannen helpen bij het maken van goede informatie, beantwoorden vragen, steunen lotgenoten, beoordelen onderzoek, doen belangenbehartiging, noem maar op! Zij zijn er. En zonder hen zijn wij nergens.

Deze keer stellen we graag aan je voor: Suzanne Mans (46). Suzanne maakt sinds kort deel uit van ons social media team. Zo beantwoordt ze onder meer vragen die via Facebook worden gesteld. Ze vindt dit vrijwilligerswerk erg leuk, omdat ze zo een goed beeld krijgt van de verschillende onderwerpen waarvoor Borstkankervereniging Nederland zich inzet.

Waarom zet jij je in voor mensen die met borstkanker te maken hebben?

“Ik heb zelf sinds vier jaar uitgezaaide borstkanker, waardoor ik niet meer kan werken. Als vrijwilliger kan ik mezelf toch nuttig maken. Door mijn eigen ervaringen te delen, kan ik mensen die borstkanker hebben (gehad) en naasten helpen. Ook geeft het contact met anderen mij steun en kan ik leren op een andere manier naar mijn ziekte te kijken.”

Waarom bij Borstkankervereniging Nederland?

“In het begin van mijn traject kwam ik via het ziekenhuis in contact met Borstkankervereniging Nederland. Het magazine blad B lag toen op de leesplank bij de internist. Toen ik op zoek was naar antwoorden, keek ik regelmatig op de website borstkanker.nl. Dat doe ik overigens nu soms nog. Daar staat veel waardevolle informatie en goede handvatten. Ik wilde daarom graag mijn steentje bijdragen aan deze vereniging.”

'Ik hoop andere mensen die in hetzelfde schuitje zitten te kunnen helpen'

Wat wil je als vrijwilliger bereiken?

“Door me als vrijwilliger in te zetten, kan ik actief deelnemen aan de maatschappij en online sociale contacten opbouwen. Ik hoop andere mensen die in hetzelfde schuitje zitten te kunnen helpen. Met anderen praat ik vaak over mijn vrijwilligerswerk bij Borstkankervereniging Nederland. Op die manier hoop ik dat er meer bekendheid komt voor wat BVN doet en dat mensen sneller de weg vinden naar de patiëntenvereniging op het moment dat dit voor henzelf of iemand in hun omgeving belangrijk is.”

Wat is jouw advies aan (ex-)borstkankerpatiënten?

“Dat vind ik een moeilijke vraag. Mijn advies geldt eigenlijk voor iedereen: Luister goed naar je lichaam en negeer de signalen die je krijgt niet. Als je vragen hebt over een behandeling of over je ziekte, stel deze dan aan je behandelaar. Vraag ook mensen die dichtbij je staan alert te blijven en hun bevindingen met jou te delen. Vaak ziet je omgeving meer dan jijzelf.”

Heb jij zin om de handen uit de mouwen te steken voor mensen die met borstkanker te maken hebben? Laat het ons weten! Neem contact op met vrijwilligerscoördinator Marieke Breunesse.

Hanne
Verhaal

Hanne

'Ik wil vanuit mijn eigen negatieve ervaring van 12 jaar geleden iets positiefs kunnen betekenen voor lotgenoten. Een luisterend oor kunnen zijn en advies geven en begrip tonen.'
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!