jolanda

Jolanda

"Het is heel fijn en ook belangrijk om je verhaal te kunnen delen met iemand die weet wat je allemaal meemaakt"

Elke dag zetten onze vrijwilligers zich in voor mensen die met borstkanker te maken hebben. Zo’n 250 vrouwen en mannen helpen bij het maken van goede informatie, beantwoorden vragen, steunen lotgenoten, beoordelen onderzoek, doen belangenbehartiging, noem maar op! Zij zijn er. En zonder hen zijn wij nergens.

Deze keer stellen we graag aan je voor: Jolanda Geers

Waarom zet jij je in voor mensen die met borstkanker te maken hebben?

"Als je te maken krijgt met borstkanker komt er heel veel op je af en heb je heel veel vragen. Met sommige vragen / emoties kun je overleggen met familie/kennissen, maar er zijn ook vragen  die je wilt bespreken met lotgenoten. Ervaringen uitwisselen kan een waardevol gegeven zijn in het traject van borstkanker."

Waarom bij Borstkankervereniging Nederland?

"Borstkankervereniging Nederland is specifiek gericht op mensen met borstkanker en deze vereniging bestaat al meer dan 40 jaar. Ze houden alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van borstkanker in de gaten en zoeken naar betrouwbare informatie voor mensen die met borstkanker te maken hebben. Iedereen die actief is voor deze vereniging zet zich optimaal in. Ieder op zijn/haar eigen manier. Ook ik wil hieraan graag meewerken. Ik wil mijn ervaringen delen en een luisterend oor bieden aan mensen die nu in dezelfde situatie zitten als ik 7 jaar geleden.

Het geeft een goed gevoel om er voor anderen te kunnen zijn. Dit doe ik door mee te draaien in het team van de Ervaringslijn. Het is heel fijn en ook belangrijk om je verhaal te kunnen delen met iemand die weet wat je allemaal meemaakt. Samen gaan kijken naar oplossingen via bijvoorbeeld de website of andere mogelijkheden."

"Ik hoop dat mensen, wanneer ze na een gesprek de telefoon neerleggen, wat meer rust en duidelijkheid hebben in hun eigen situatie"

Wat wil je als vrijwilliger bereiken?

"Ik hoop dat mensen, wanneer ze na een gesprek de telefoon neerleggen, wat meer rust en duidelijkheid hebben in hun eigen situatie. Dat een luisterend oor de mensen goed doet en dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen uit eigen ervaring van borstkanker. Dat alle informatie voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is.

Wat is jouw advies aan (ex-)borstkankerpatiënten?

"Als je in het traject terecht komt van borstkanker is het belangrijk om te weten dat je heel veel betrouwbare informatie kunt opzoeken op de website van de Borstkankervereniging. Soms is het fijn om informatie op te zoeken voordat je naar een arts gaat, maar soms is het ook fijn om nog eens te lezen welke mogelijkheden er zijn. Als patiënt heb je ook de mogelijkheid om over dingen na te denken of dit traject wel bij jou past. Weet dat je nog eens een afspraak kan maken als je twijfels hebt, zodat je zeker weet dat je de juiste beslissing kunt nemen. "

Meer informatie

Heb jij zin om de handen uit de mouwen te steken voor mensen die met borstkanker te maken hebben? Laat het ons weten! Neem contact op met vrijwilligerscoördinator Marieke Breunesse.

Jolanda
Verhaal

Jolanda

'Daar stond ik dan, aan het begin van de rest van mijn leven. Het voelde eenzaam'
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!