Ondersteuning en advies

Ondersteuning en advies

Ondersteuning werk

Er zijn verschillen organisaties en websites waar je terecht kunt als werknemer. Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende soorten ondersteuning op gebied van kanker en werk.

Begeleiding en advies

Re-turn begeleidt werknemers en hun werkgevers bij verzuim- en re-integratiebegeleiding bij kanker. Ook verzekerde ondernemers en ZZP’ers kunnen bij Re-turn terecht. De organisatie bestaat uit een team van re-integratieconsultants, arbeidsdeskundigen en gespecialiseerde bedrijfsartsen. Lees meer op de website van Re-turn.

Care in company ondersteunt organisaties als kanker een medewerker treft. De organisatie biedt begeleiding aan een zieke medewerker en zijn of haar collega’s. Daarnaast helpen ze met praktische vragen rondom het ziekteverzuimproces bij kanker. Lees meer op de website van Care in company.

Stap.nu is dé specialist op het gebied van herstel-/verzuimbegeleiding, werkbehoud en re-integratie bij kanker en chronische aandoeningen. Stap.nu werkt landelijk en begeleidt werkgevers, werknemers en ondernemers in werkbehoud en re-integratie, óók bij een uitkering vanuit het UWV. Lees meer op de website van Stap.nu.

Online ondersteuning

De B-bewust checklist Werk en re-integratie helpt je bij het voorbereiden van gesprekken met iedereen met die betrokken is bij jouw werk en/of re-integratie in de eerste twee jaar na de diagnose. Zo krijg jij de informatie die je nodig hebt. Samen kunnen jullie ervoor zorgen dat het ziek zijn en werken zo goed mogelijk te combineren is én dat je tijdens en na je herstel zo prettig mogelijk re-integreert.

Op de website Kanker en werk van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) vind je praktische informatie rond kanker en werk. Maar ook voor ondersteuning, voorlichting en persoonlijk advies ben je hier op de goede plek. ‘Kanker en werk’ is er voor álle (ex-)kankerpatiënten, werknemers, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Zodat jullie samen weten hoe je op een goede manier met de situatie om kunt gaan.

Het online Kenniscentrum Werk & Kanker is opgezet door de Groep Werk & Kanker. Dit platform geeft werkgevers, werknemers en andere betrokkenen praktische informatie over werken bij kanker.

Als borstkanker invloed heeft op je financiële situatie, kan dat veel vragen oproepen. Daarom heeft Re-turn het platform Financieel plan bij kanker opgezet. Op dit platform vind je informatie over geldzaken voor werknemers en zelfstandig ondernemers met kanker.

Hulp van ervaringsdeskundigen

Heb je vragen of ervaar je problemen bij je ziekteproces in relatie tot werk? Je kunt ook altijd terecht bij onze vrijwilligers van het Serviceteam. Zij hebben allemaal zelf borstkanker gehad en weten waar ze het over hebben. Het Serviceteam is zowel telefonisch als digitaal bereikbaar. Neem contact op met ons Serviceteam.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!