Rol van de bedrijfsarts

Rol van de bedrijfsarts

Bedrijfsarts

De bedrijfsarts adviseert jou en je werkgever gedurende het hele ziekteproces. Je kunt om een arts vragen die is gespecialiseerd in de begeleidingen van patiënten met kanker.

Met de bedrijfsarts stel je een re-integratieplan op, dat op jouw situatie is afgestemd. Daarvoor is het goed om je persoonlijke wensen, verwachtingen en zorgen met de bedrijfsarts te bespreken. Heb je het gevoel dat je niet gehoord wordt, dan kun je via je werkgever vragen om een andere bedrijfsarts.

De bedrijfsarts heeft een adviserende rol. Hij of zij helpt jou en je werkgever om samen tot een besluit te komen, maar het advies is niet bindend.

Bedrijfsarts Consulent Oncologie (BACO)

Je kunt ook bij je huisarts, bedrijfsarts of specialist om een doorverwijzing vragen naar een bedrijfsarts die is gespecialiseerd in de begeleiding van patiënten met kanker. Zo’n bedrijfsarts heet een Bedrijfsarts Consulent Oncologie (BACO). De consulent adviseert werknemers, zelfstandig ondernemers en uitzendkrachten bij vragen en/of problemen over werk. Heb je geen (vast) werk of een uitkering, maar wel behoefte aan extra ondersteuning bij het maken van keuzes op gebied van werk? Ook dan kun je bij een BACO terecht. Samen met deze gespecialiseerde bedrijfsarts kijk je wat in jouw situatie het beste past.

Ben je op zoek naar een Bedrijfsarts Consulent Oncologie (BACO)? Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Arbeidsgeneeskunde (NVKA) vind je een overzicht van gespecialiseerde bedrijfsartsen.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!