Online ondersteuning bij borstkanker

Online ondersteuning bij borstkanker

Online ondersteuning

Als je borstkanker hebt (gehad), kun je veel baat hebben bij online ondersteuning. Wij kunnen je helpen te vinden waar jij behoefte aan hebt.

Tijdens het ziekteverloop bij borstkanker kom je in verschillende fases terecht. Het is goed telkens stil te staan bij wat voor jou belangrijk is en waarbij je hulp kunt gebruiken. Er zijn veel keuzehulpen, zelfhulpprogramma's, apps en andere online ondersteuning beschikbaar die je daarbij kunt gebruiken. Wanneer je dat doet kan vaak de (na)zorg zo goed mogelijk op jou en jouw behoefte worden afgestemd. Het helpt je namelijk antwoorden te vinden op vragen als: Welke behandeling past het beste bij mij? Hoe ga ik om met late gevolgen zoals vermoeidheid en pijn? Hoe zorg ik voor contact en begrip vanuit de omgeving? En aan welke (nazorg)ondersteuning heb ik behoefte? 

Welke ondersteuning in welke fase?

We hebben verschillende soorten online ondersteuning voor je op een rijtje gezet. Bekijk per fase welke online ondersteuning er is en lees de evaluatie van onze werkgroep*.

Veel gestelde vragen over het Overzicht online ondersteuning vind je hier

Past de keuzehulp bij jou en jouw situatie?

Een keuzehulp waarbij je informatie krijgt over verschillende behandelopties is vaak niet voor alle patienten geschikt. In een keuzehulp zelf staat vaak goed benoemd voor wie de keuzehulp wel of niet bedoeld is. Verschillende zaken kunnen daarbij een rol spelen, zoals of je man of vrouw bent, om welk stadium borstkanker het gaat of om welk type tumor. Overleg altijd met je arts of verpleegkundig specialist of de keuzehulp die je wilt gebruiken op jou van toepassing is.

* Het overzicht is ontstaan vanuit het BVN-project: overzicht online ondersteuning. Elk half jaar is er een evaluatieronde. Heb je zelf online ondersteuning gebruikt die je niet terugvindt in ons overzicht of wil je als eigenaar/ontwikkelaar een online instrument toevoegen? Meld het bij ons aan.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!