Keuzehulp Radiotherapie (BRASA)

Keuzehulp Radiotherapie (BRASA)

De keuzehulp is gemaakt voor een specifieke groep vrouwen waarbij de winst van de bestraling of een extra bestralingsdosis (boost) relatief klein is. Je krijgt informatie over wat het betekent als je wel of geen bestraling ondergaat.

De keuzehulp is bedoeld om rustig in je eigen omgeving je overwegingen helder te krijgen. Het geeft geen advies, maar is bedoeld als voorbereiding op en ondersteuning tijdens het gesprek met je arts. Samen kun je dan beslissen of je wel of geen bestraling zal ondergaan.

Eigenlijk zijn het vier keuzehulpen. Als je van je eigen arts geen kaartje met een verwijzing naar een van de keuzehulpen hebt ontvangen is het extra belangrijk om vooraf goed te checken bij je arts of een van de keuzehulpen aansluit bij jouw medische situatie. Het gaat om de volgende vier situaties:

  • wel/geen bestraling na een borstamputatie
  • wel/geen extra bestralingsdosis (boost) na een borstsparende operatie
  • wel/geen bestraling na een borstsparende operatie bij DCIS
  • wel/geen bestraling na een borstsparende operatie bij laag risico borstkanker

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over de Keuzehulp Radiotherapie. Deze kun je in gedachten houden als je de keuzehulp gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

De keuzehulp is voor vier specifieke groepen vrouwen (DCIS of borstkanker) die in aanmerking komen voor een behandeling met (extra dosis) bestraling en voor de keuze staan of ze dit wel of niet willen.

Waarvoor te gebruiken

De keuzehulp ondersteunt patiënt en specialist om samen een weloverwogen keuze te maken voor wel of geen (extra dosis) bestraling.

Vorm

Website

Kosteloos

Ja

Taal

Nederlands

Ga naar de keuzehulp

Logo Brasa
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!