Keuzehulp Borstkanker ZorgKeuzeLab

Keuzehulp Borstkanker ZorgKeuzeLab

Een keuzehulp als je voor de keuze staat: borstsparende behandeling of volledige borstverwijdering met of zonder reconstructie. Ook is deze keuzehulp geschikt voor mensen die in aanmerking komen voor chemotherapie voorafgaand aan de borstsparende behandeling.

De keuzehulp biedt je informatie op maat, die aansluit bij jouw situatie. Je kunt hem doornemen wanneer het jou uitkomt. Deze borstkankerkeuzehulp helpt je om samen met je zorgverlener(s) te kiezen welke behandeling het beste bij jou past. Thuis doorloop je, eventueel met een naaste, de keuzehulp. Je krijgt daarmee beknopte informatie over de diagnose en jouw behandelopties. Daarna beoordeel je een aantal stellingen, dit ondersteunt  bij het bepalen van je voorkeur. De samenvatting en eventuele vragen kun je vervolgens bespreken met je zorgverlener.

Belangrijk is dat je eerst samen met je zorgverlener bepaalt of deze keuzehulp op jouw situatie van toepassing is.

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over de keuzehulp Borstkanker. Deze kun je in gedachten houden als je de keuzehulp gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

De keuzehulp is voor vrouwen met borstkanker:

  • waarbij een borstsparende behandeling mogelijk is, met of zonder neo-adjuvante systemische behandeling (chemo- of hormoontherapie vóór de operatie).
  • met als alternatief een volledige borstverwijdering, met of zonder borstreconstructie.

Waarvoor te gebruiken

Mensen met borstkanker hebben vaak meerdere behandelkeuzes. Deze borstkankerkeuzehulp helpt je om er samen met je zorgverlener achter te komen welke optie het beste bij jou past. De keuzehulp helpt je bij het verwerken van belangrijke informatie en het onderzoeken van wat voor jou belangrijk is. Bovendien kun je dan beter voorbereid in gesprek gaan met je zorgverlener over de keuze.

Vorm

Website

Kosteloos

Ja

Taal

Nederlands

Ga naar de keuzehulp

Logo Zorgkeuzelab
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!