Keuzehulp Borstreconstructie PATIENT+

Keuzehulp Borstreconstructie PATIENT+

Er zijn verschillende manieren om de vorm van je borst te herstellen na een volledige borstverwijdering. De keuzehulp is ervoor bedoeld om samen met je arts te bepalen of je een reconstructie wilt of niet en om de voor jou best passende behandeling te kiezen.

In een paar stappen informeert de keuzehulp je over reconstructiemethodes, met mogelijke voor- en nadelen per behandeling. Deze keuzehulp geeft de basis informatie, om tot een weloverwogen keuze te kunnen komen is aanvullende informatie essentieel. Ga verder in gesprek met je arts of verpleegkundige. Je kunt ook aanvullende informatie lezen in folders van het ziekenhuis of op betrouwbare websites.

Bepaalde manieren om de borst te reconstrueren komen niet voor in deze keuzehulp. Zoals het gebruik van weefsel van de bil of dij. De operatie waarbij weefsel van de rug wordt gebruikt wordt benoemd, maar deze methode wordt niet veel meer toegepast.

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over de Keuzehulp Borstreconstructie. Deze kun je in gedachten houden als je de keuzehulp gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

Borstkankerpatiƫnten die in aanmerking komen voor een borstamputatie of al een borstamputatie hebben gehad.

Waarvoor te gebruiken

Bij het vergelijken van de verschillende borstreconstructie-methoden: voordelen, nadelen, eindresultaten en mogelijke complicaties.

Vorm

Website

Kosteloos

Dankzij een subsidie kan PATIENT+ de keuzehulp kosteloos aanbieden. Je kunt deze 30 dagen gebruiken.

Taal

Nederlands

Ga naar de keuzehulp

Logo patient+
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!