Keuzehulp Borstreconstructie ZorgKeuzeLab

Keuzehulp Borstreconstructie ZorgKeuzeLab

De Keuzehulp Borstreconstructie is in maart 2017 gelanceerd. Deze ondersteunt patiënt en specialist om samen een keuze te maken voor wel of (nog) geen borstreconstructie.

De keuzehulp geeft beknopte informatie over de verschillende manieren waarop de plastisch chirurg een andere ‘borst’ kan maken. Van elke manier worden de voor- en nadelen uitgelegd. Daarna beoordeel je een aantal stellingen over wat jij belangrijk en minder belangrijk vindt. Dit kan helpen bij het bepalen van je voorkeur. De samenvatting die eruit rolt kun je printen en mee nemen naar het gesprek met de chirurg. Zo kun je samen de operatie kiezen die het beste bij je past.

De informatie wordt gepresenteerd in stappen, waarbij je makkelijk terug kunt gaan om informatie nog een keer door te nemen. De informatie wordt ondersteund met illustraties, foto’s en ervaringsverhalen.

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over de keuzehulp Borstreconstructie. Deze kun je in gedachten houden als je de keuzehulp gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

Vrouwen met de diagnose borstkanker of een voorstadium (DCIS) die een volledige borstverwijdering ondergaan en kunnen kiezen of ze een borstreconstructie willen. Daarnaast kan de informatie in de keuzehulp behulpzaam zijn voor:

  • Vrouwen met erfelijke aanleg voor borstkanker hun borsten preventief laten verwijderen of dit overwegen.
  • Vrouwen die in het verleden een borstamputatie kregen en een reconstructie overwegen.
  • Vrouwen die voor de keuze staan voor een borstsparende operatie of een borstamputatie.  

Waarvoor te gebruiken

De keuzehulp ondersteunt patiënt en specialist bij de keuze voor wel of (nog) geen borstreconstructie.

Vorm

Website (je kunt zelf een inlogcode aanmaken)

Kosteloos

Ja

Taal

Nederlands

Ga naar de keuzehulp

Logo Zorgkeuzelab
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!