Keuzehulp voor de nazorg van borstkankerpatiënten

Keuzehulp voor de nazorg van borstkankerpatiënten

De keuzehulp laat je in vijf stappen stil staan bij wat voor jou belangrijk is bij de inrichting van jouw nazorg op maat; dit dient als ondersteuning in het gesprek met je zorgverlener. De keuzehulp is ontwikkelt als onderdeel van de nazorg in het ziekenhuis waarbij de verpleegkundige de link naar de keuzehulp en een handleiding uitreikt.

Omdat niet ieder ziekenhuis met de keuzehulp werkt, kun je als patiënt de keuzehulp ook zelf gebruiken en de resultaten meenemen naar je gesprek. De keuzehulp heeft tot doel dat je beter voorbereid op het nazorggesprek komt. In de keuzehulp wordt informatie gegeven over (eventueel nog te verwachten) bijwerkingen en over welke mogelijkheden er zijn voor nazorg, zodat je hier samen met de zorgverlener een keuze in kan maken.

Bij één van de stappen geef je bij vier verschillende thema’s aan welke klachten je ervaart en in welke mate je er last van hebt. Door de keuzehulp van te voren in te vullen en uit te printen of te mailen naar je zorgverlener kan hij of zij tijdens het nazorggesprek heel specifiek ingaan op jouw klachten en wensen.

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over de Keuzehulp voor de nazorg van borstkankerpatiënten. Deze kun je in gedachten houden als je de keuzehulp gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

Voor mensen die een behandeling voor borstkanker gehad hebben en voor nazorg nog regelmatig gesprekken zullen hebben met hun behandelend arts of verpleegkundige.

Waarvoor te gebruiken

Het instrument helpt bij het inventariseren van je behoefte in je nazorgtraject. Daarnaast geeft het informatie over (mogelijke) bijwerkingen en doormiddel van vragenlijsten worden klachten of behoeften inzichtelijk gemaakt.

Vorm

Website die ook instructievideo’s bevat.

Kosteloos

Ja,

Taal

Nederlands

Ga naar de keuzehulp

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!