Untire app

Untire app

De Untire app is een zelfmanagement programma gericht op (ex-)kankerpatiënten. De app helpt je om te leren gaan met vermoeidheid en het doorbreken van de vicieuze cirkel die de vermoeidheid in stand houdt. Het resultaat kan per persoon verschillen.

Vaak gaat vermoeidheid gepaard met stress en gevoelens van somberheid en angst. Inzicht in deze thema’s helpt je je vermoeidheid beter te begrijpen. Ook zijn er tips, oefeningen en video’s met uitleg. Dit geeft je handvatten om met je energieniveau om te gaan. Je kan zelf kiezen waaraan je wilt werken en dit in je eigen tempo doen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je voortgang te delen met vrienden en lotgenoten.

De app is een training gebaseerd op theorieën en technieken uit wetenschappelijk bewezen cognitieve gedragstherapie, mindfulness gebaseerde cognitieve therapie, positieve psychologie en bewegingsinterventies.

Untire kun je zelf downloaden en is voor bezoekers van deze website via BVN ook toegankelijk via een speciale uitnodigingscode.  Ga naar deze pagina, vul je gegevens in en ga aan de slag met Untire.

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over de Untire app. Deze kun je in gedachten houden als je de app gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

(Ex-)kankerpatiënten met (ernstige) vermoeidheidsklachten.

Waarvoor te gebruiken

De app helpt met het krijgen van inzicht in je eigen situatie en patronen en verzamelt door jou ingevulde gegevens over de mate van vermoeidheid: wat geeft je energie, wat kost energie, etc. Verder bevat de app veel informatie over een aantal gerelateerde onderwerpen. Er zitten ook lichamelijke oefeningen in ter verbetering van conditie en spierkracht en ingesproken mindfulness oefeningen.

Vorm

App. Daarnaast is er ook een website en een online Facebook support community met lotgenoten.

Kosteloos

Ja

Taal

Nederlands (ook mogelijk in Engels)

Ga naar de app

Untire logo
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!