Untire app

Untire app

De Untire app is een zelfmanagement programma gericht op (ex-)kankerpatiënten. De app helpt je om te leren gaan met vermoeidheid en het doorbreken van de vicieuze cirkel die de vermoeidheid in stand houdt. De app is onlangs vernieuwd en heet nu Untire Now. De nieuwe app is gratis te gebruiken.

In de nieuwe app komen 15 thema's aan bod. Nieuwe thema's zijn onder andere 'Stress', 'Depressie' en 'Opbouw van reserves'. Je vindt er tips, oefeningen en video’s met uitleg, die handvatten geven om met je energieniveau om te gaan. Je kan zelf kiezen waaraan je wilt werken en dit in je eigen tempo doen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je voortgang te delen met vrienden en lotgenoten. De app is uitgebreid getest. Testgebruikers gaven de vernieuwde app een 8,6. 

De app is een training gebaseerd op theorieën en technieken uit wetenschappelijk bewezen cognitieve gedragstherapie, mindfulness gebaseerde cognitieve therapie, positieve psychologie en bewegingsinterventies. 

Untire Now is kosteloos beschikbaar voor alle (ex)kankerpatiënten. De app is te vinden in de Appstore van kanker.nl. Bekijk hier hoe je de app in zes stappen kunt downloaden.

Voor wie

(Ex-)kankerpatiënten met (ernstige) vermoeidheidsklachten.

Waarvoor te gebruiken

De app helpt met het krijgen van inzicht in je eigen situatie en patronen en verzamelt door jou ingevulde gegevens over de mate van vermoeidheid: wat geeft je energie, wat kost energie, etc. Verder bevat de app veel informatie over een aantal gerelateerde onderwerpen. Er zitten ook lichamelijke oefeningen in ter verbetering van conditie en spierkracht en ingesproken mindfulness oefeningen.

Vorm

App. Daarnaast is er ook een website en een online Facebook support community met lotgenoten.

Kosteloos

Ja

Taal

Nederlands (ook mogelijk in Engels)

logo Untire Now app
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!