Oncokompas

Oncokompas

Oncokompas geeft inzicht en richting met advies op basis van jouw situatie. Zowel tijdens je behandeling als ook daarna. Oncokompas is een aanvulling op de ondersteuning die je krijgt van je arts of verpleegkundige. Het geeft inzicht in welke stappen je zelf kunt zetten om verder te komen en welke met hulp van buitenaf.

Je start met het invullen van een vragenlijst (stap 1) en brengt vervolgens zowel je gezondheidsgedrag (leefstijl) in kaart als de psychische, lichamelijke en sociale gevolgen van de diagnose kanker en levensvragen. De antwoorden op de vragenlijst maken duidelijk of jouw kwaliteit van leven goed is of verbeterd kan worden. De adviezen, tips en suggesties die volgen bij stap 2 zijn toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Dat zijn verwijzingen naar o.a. boeken, websites of gekwalificeerde deskundigen. In stap 3 bepaal je zelf welke hulpbronnen je kiest en wat je doet met de adviezen die je krijgt. Je kunt er zelf mee aan de slag, op jouw manier, op jouw moment.

Oncokompas mag alleen door een BIG-geregistreerde zorgverlener worden uitgereikt. Het gebruik ervan wordt vanuit de basisverzekering vergoed. Het resultaat kan per persoon verschillen.

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over Oncokompas. Deze kun je in gedachten houden als je de website gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

Oncokompas is er voor mensen die te maken hebben gehad met kanker en behandeling(en) daarvoor hebben ondergaan. De versie voor mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker is momenteel alleen beschikbaar in studieverband (d.d. februari 2021).

Waarvoor te gebruiken

Oncokompas geeft informatie en biedt oplossingen op meerdere gebieden. Van fysiek tot maatschappelijk, van financieel tot relaties. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar en Oncokompas maakt deze verbanden zichtbaar. Hierdoor kan het probleem beter bij de bron aangepakt worden, in plaats van het bestrijden van symptomen en gevolgen.

Vorm

Website

Kosteloos

Ja, het gebruik van Oncokompas wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Wel is Oncokompas alleen toegankelijk wanneer deze wordt uitgereikt door een BIG-geregistreerde zorgverlener. Vraag dit dus aan je zorgverlener als je Oncokompas wilt gebruiken.

Taal

Nederlands

Ga naar Oncokompas

Logo Oncokompas
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!