Behandelingen na operatie

Behandelingen na operatie

Het kan zijn dat je behandelplan uit een combinatie van behandelingen bestaat. Zowel voor als na de operatie kun je andere behandelingen krijgen.

Behandelingen na een borstsparende operatie

Vrijwel altijd volgt er na een borstsparende operatie, een serie bestralingen. Of er ook chemotherapie, hormonale therapie of doelgerichte therapie nodig is, hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Soms is voor je geopereerd wordt al duidelijk welke aanvullende behandelingen je daarnaast krijgt. De volgorde kan ook omgedraaid worden: bijvoorbeeld eerst chemotherapie en daarna opereren.

Dit gebeurt bijvoorbeeld in het geval van een grote tumor die niet borstsparend verwijderd kan worden. Soms wordt deze tumor door de voorbehandeling dusdanig verkleind, dat een borstsparende operatie alsnog een optie is.

Behandelingen na een borstamputatie

Een borstamputatie gaat vaak gepaard met andere behandelingen. Of er ook bestraling, chemotherapie, hormonale therapie of doelgerichte therapie nodig is, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Het kan zijn dat je start andere behandelingen, zoals chemotherapie, en dat de operatie daarna volgt. Je arts bespreekt de opties en volgorde met jou.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!