Doelgerichte therapie

Doelgerichte therapie

Doelgericht

De behandeling met doelgerichte therapie grijpt specifiek aan op kankercellen. De medicijnen kunnen de kankercellen doden of de celdeling van kankercellen afremmen.

Via het bloed verspreiden deze medicijnen zich door je lichaam. Zo kunnen ze op vrijwel elke plek kankercellen bereiken. Krijg je doelgerichte therapie als onderdeel van de genezende behandeling, dan zijn er twee opties: voorafgaand aan de borstoperatie (neo-adjuvant) of na de borstoperatie (adjuvant).

Doelgerichte therapie wordt vaak gecombineerd met chemotherapie. Er zijn verschillende soorten doelgerichte medicijnen. De meesten krijg je toegediend via een infuus of als tablet. Als de borstkanker is uitgezaaid naar andere organen en genezing niet meer mogelijk is, kan doelgerichte therapie onderdeel zijn van de palliatieve behandeling. De meeste doelgerichte medicijnen werken alleen bij een HER2-positieve tumor.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!