Borstkankervereniging Nederland gaat solidair met Europese zusterorganisaties!

Omdat wij solidair zijn met andere Europese patiëntenorganisaties voor borstkanker én om van hen te kunnen leren, hebben wij ons onlangs aangesloten bij het Europese platform van Think Pink Europe. Dit is een non-profitorganisatie die drie jaar geleden werd opgericht door organisaties uit België, Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Italië en Roemenië. Alle vijf zetten zij zich net als wij in voor lotgenotencontacten, informatievoorziening en belangenbehartiging voor (ex-)borstkankerpatiënten.

In heel Europa werken lokale borstkankerorganisaties, ziekenhuizen, steungroepen en overheidsorganisaties actief aan een gemeenschappelijk doel: borstkanker behandelen. De ziekte blijft de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in Europa. De afgelopen jaren werd duidelijker dat een steviger samenwerking de sleutel was om de sterfte terug te dringen en - hopelijk - borstkanker voor eens en voor altijd te stoppen.

Think Pink Europe streeft naar verbetering en versnelling van de uitwisseling van informatie en best practices op het gebied van gezondheidszorg en onderzoek. Het richt zich op het verminderen van ongelijkheden bij de toegang tot gezondheidszorg en wil de gezondheidszorgkloof tussen Europese landen dichten.

Tegenwoordig maken meer dan 30 organisaties deel uit van deze community, waarvan wij de meest recente zijn. Kijk hier voor meer informatie.

Je kunt je bij Think Pink Europe aansluiten of deelnemen aan verschillende events en acties. Hierover volgt binnenkort meer, maar hier vind je vast een sneak preview.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!