Borstkankervereniging Nederland lanceert Jonge Onderzoekers Stimuleringsprijs

Borstkankervereniging Nederland (BVN) vindt het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar de optimale zorg bij borstkanker. Om dit te stimuleren, lanceert de patiëntenvereniging de BVN Jonge Onderzoekers Stimuleringsprijs: een bedrag van € 23.000 voor een jonge, talentvolle wetenschapper om te besteden aan onderzoek, en een onderscheiding in de vorm van een kunstwerk. 

Patiëntgedreven onderzoek

BVN heeft als doel om de borstkankerzorg voor en de kwaliteit van leven van mensen met borstkanker te verbeteren. Want hoewel borstkankerzorg technologisch steeds innovatiever wordt, blijft de vraag of dit ook zoveel mogelijk aansluit bij de wensen van borstkankerpatiënten. Om patiëntgedreven onderzoek aan te moedigen, is er een borstkankeronderzoeksagenda opgesteld die de belangrijkste vragen van borstkankerpatiënten op een systematische manier heeft verzameld. Het doel? Meer wetenschappelijk onderzoek stimuleren waarin de prioriteiten van borstkankerpatiënten worden meegenomen.

De onderzoeksaanvraag van de kandidaat sluit aan op de onderzoeksagenda. Verder moeten kandidaten aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • Kandidaten hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan op het gebied van borstkanker; zijn masterstudent, promovendus of wetenschapper.
  • Kandidaten hebben hun hoogste graad (bachelor, master of PhD) binnen de afgelopen vijf jaar ontvangen en een aanstelling bij een Nederlandse universiteit, hogeschool, een niet-commerciële onderzoeks- en of zorginstelling. Die aanstelling bij deze instelling gegarandeerd is tot januari 2025. 

BVN roept alle borstkankeronderzoekers op om alvast na te denken over geschikte kandidaten. De procedure en overige voorwaarden voor indienen worden uiterlijk 8 januari op de website geplaatst. De sluiting voor aanmelding zal naar verwachting half februari zijn. De uitreiking van de prijs staat onder voorbehoud gepland op 25 mei 2024.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!