BVN en Pink Ribbon/KWF bevestigen samenwerking komende 5 jaar

Borstkankervereniging Nederland (BVN) en Pink Ribbon – onderdeel van KWF Kankerbestrijding – zijn trots op de ondertekening van de samenwerking voor in de komende vijf jaar. De krachten worden gebundeld voor een beter leven van de borstkankerpatiënt van nu en in de toekomst. KWF zal via de inkomsten van Pink Ribbon financiering verlenen aan BVN. De basis van de samenwerking is de Pink Ribbon Dam tot Dam wandeltocht, waar Pink Ribbon de begunstigde van is. Beide partijen zetten zich in om dit evenement in de toekomst nog grootser te maken en hierdoor de impact voor de borstkankerpatiënt te vergroten.

Vragen en antwoorden

 

Hoezo is eerder dit jaar de samenwerking gestopt?

Vorig jaar hebben BVN en KWF met elkaar gekeken of we op projectbasis financiering konden opzetten. Dit bleek (o.a. door COVID-19) lastig uitvoerbaar. Daarom zijn we met elkaar in gesprek gegaan en is deze samenwerking tot stand gekomen. Beiden partijen zijn hier blij mee. We zijn al jarenlang aan elkaar verbonden, waardoor we de grootste impact kunnen maken voor de patiënt. 

En waarom krijgen andere patiëntenorganisaties geen financiering op deze manier?

Met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) heeft KWF een contract gesloten, waarbij ze een structurele bijdrage geven aan alle verschillende kanker patiëntenorganisaties. KWF doet dit bewust via NFK, zodat het geld op een eerlijke manier wordt verdeeld. Met Borstkankervereniging Nederland heeft Pink Ribbon, en dus KWF, daar aanvullend op al een jarenlange historie. BVN heeft Pink Ribbon opgericht en daar bestaat dus al jarenlange verbinding. Pink Ribbon is binnen KWF het enige actielabel dat zich richt op één type kanker en vanuit dat actielabel is het heel logisch om ook aparte afspraken te maken met de patiëntenvereniging.

Wat betekent dit voor de samenwerking van BVN met Think Pink?

De samenwerking met KWF biedt BVN de mogelijkheid om duurzaam en stabiel te blijven werken aan haar doelen als patiëntenorganisatie. Deze heeft BVN recent verwoord in haar Meerjarenstrategie. Door deze samenwerking kan BVN alle (ex-)borstkankerpatiënten en hun naasten steunen, informeren en voor ze opkomen. Veel mensen associëren KWF/Pink Ribbon en BVN met elkaar. Begrijpelijk, want zij zijn lange tijd nauw aan elkaar verbonden geweest. BVN is dan ook heel blij met de hernieuwde samenwerking met KWF. Helaas heeft BVN niet de capaciteit om met twee grote labels op het gebied van borstkanker een overeenkomst aan te gaan. Dat betekent dat BVN de pilot met Think Pink niet zal voortzetten. We laten op korte termijn weten wat dit betekent voor de Race for the Cure van Think Pink.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!