Pilot Think Pink Europe en Borstkankervereniging Nederland stopgezet

Afgelopen voorjaar ging Borstkankervereniging Nederland een samenwerking aan met de Europese fondsenwervingsorganisatie Think Pink Europe. In de vorm van een pilot wilden we onderzoeken wat deze samenwerking ons zou brengen. Race for the Cure was het eerste project van Think Pink Europe waaraan BVN zou deelnemen. Recent heeft BVN het weloverwogen besluit genomen om de pilot te beëindigen. Dit betekent dat BVN niet deelneemt aan Race for the Cure.

Eén en ander heeft te maken met de nieuwe samenwerking met KWF en Pink Ribbon. Dit heeft ertoe geleid dat wij begin september een nieuwe meerjarige overeenkomst met KWF/Pink Ribbon hebben afgesloten, waarbij wij met Pink Ribbon samen voor borstkanker gaan optrekken. Hiermee creëren we voor BVN een duurzame basis om de komende jaren stabiel door te kunnen gaan als patiëntenvereniging en onze meerjarenstrategie uit te voeren. En bovenal: een duurzame basis om (ex-)borstkankerpatiënten, mensen met erfelijke aanleg en hun naasten te steunen, informeren en voor ze op te komen.

Omdat wij geen capaciteit hebben om met meerdere grotere partijen samen te werken en omdat beide partijen erg vergelijkbaar zijn, hebben we in overleg besloten om de pilot met Think Pink Europe stop te zetten. Ons logo en de teams voor Race for the Cure zijn dan ook niet meer zichtbaar op hun website.

Er hebben zich een aantal teams aangemeld voor de Race for the Cure. Met de mensen achter de teams die wij kennen, maken wij afspraken om hun activiteiten via onze eigen kanalen te blijven voortzetten. Heb jij een team gevormd en wil je contact met ons hierover? Mail dan naar info@borstkanker.nl. Op korte termijn volgt hierover meer informatie. Met Think Pink Europe ronden wij e.e.a. af conform de afspraken, inclusief de opgehaalde funding (conform afspraken, dus met 80/20 procent verdeling).

Heb jij ook een team gemaakt en wil je ons blijven steunen? Of wil je een andere actie doen? Neem dan contact op via info@borstkanker.nl. Dan helpen wij je om het te regelen.

 

 

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!