Engels onderzoek: Kankerpatiënten lopen risico door de tweede COVID-vaccinatie uit te stellen

Volgens een Engelse studie zijn kankerpatiënten na de eerste vaccinatie met het Pfizer/BioNTech vaccin minder goed beschermd tegen COVID-19 dan andere mensen. Dat pleit er volgens de onderzoekers voor om de tweede vaccinatie niet uit te stellen. Dat geldt mogelijk ook voor vaccins van andere fabrikanten.  

Heb je kanker en heb je alleen de eerste vaccinatie gehad? Dan adviseren wij je - net als de Engelse onderzoekers - de coronamaatregelen nog steeds in acht te nemen. Dus: was je handen als je thuis komt of ergens op bezoek bent, draag een mondkapje in openbare ruimtes, houd anderhalve meter afstand en laat je testen bij klachten die op COVID-19 kunnen wijzen.

Als Borstkankervereniging hebben wij aan de Federatie Medisch Specialisten (via NFK, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties) gevraagd wat zij van het onderzoek vinden en of zij de adviezen van de onderzoekers volgen. We wachten nog op een reactie

Meer informatie

Lees meer over het Engelse onderzoek.

Lees hier ons artikel met vragen en antwoorden over het coronavirus bij borstkanker.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!