In herinnering: Ellen Kooijmans|vrijwilliger BVN

ellen

Op 7 december is ons BVN-erelid, patiëntvertegenwoordiger Ellen Kooijmans overleden op 61-jarige leeftijd aan de gevolgen van uitgezaaide borstkanker. Het overlijden van Ellen is niet alleen voor haar zoon Vic, familie en naasten een groot verlies, maar ook voor BVN en alle lotgenoten.

Toen Ellen jaren geleden voor de eerste keer werd behandeld voor borstkanker, zette zij zich in als 1 van de drijvende krachten achter het Amazone forum voor jonge vrouwen met borstkanker. Ellen ontpopte zich de afgelopen jaren tot een echte BVN-ambassadeur. Zo was ze lid van de commissies Geneesmiddelen, Wetenschappelijke onderzoek en de Expertgroep Uitgezaaide borstkanker. Met veel passie en daadkracht zette ze zich in om meer en betere data beschikbaar te krijgen voor uitgezaaide borstkanker, met een factsheet als resultaat. Ellen was te zien in de webinar over ‘optimaal leven als je niet meer beter wordt’ en volgde voor ons de nieuwe ontwikkelingen op de voet, zeker na het volgen van de EUPATI-opleiding. Ook geloofde ze in de patiëntgedreven onderzoeksagenda, die er ook kwam.

Nog niet zo lang geleden gaf Ellen een mooi interview in een blad voor medisch oncologen over samen beslissen. Ellen heeft heel wat mensen met uitgezaaide borstkanker van tips, advies en raad voorzien. Over het leven met uitgezaaid borstkanker schreef ze een blog en gaf hiermee woorden aan datgene wat veel anderen ervaarden.

Voor haar inzet zijn we haar ontzettend dankbaar. We zullen haar gedachtegoed en strijdvaardigheid laten voortleven binnen de vereniging. Lieve Ellen, dank voor alles wat je voor eenieder hebt betekent.

‘Ellen zette zich met passie, empathie en daadkracht in voor de verbetering van de zorg voor patiënten met (uitgezaaide) borstkanker. Je kon als lotgenoot altijd bij haar terecht voor vragen en advies. Ze is realistisch, eerlijk en empathisch. En ging op de barricade als dat nodig is’ - Anouk, expertgroep uitgezaaide borstkanker.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!