7 oktober: Internationale dag van de borstkankerMAN

Elk jaar krijgen zo’n 15 duizend Nederlandse vrouwen borstkanker, tegenover circa honderddertig mannen. Fred van der Kade (68) is een van hen. "De radioloog dacht aan een cyste, maar één klein kenmerk van het bobbeltje week daarin af. Er werd een biopt afgenomen en een dag later werd ik gebeld: borstkanker.”

Lees het verhaal van Fred

Borstkanker bij mannen is zeldzaam, waardoor veel mensen niet weten dat ook mannen het kunnen krijgen. Daardoor wordt bij hen de diagnose borstkanker vaak later gesteld. Soms té laat. Om hier aandacht voor te vragen is het vandaag  Internationale dag van de borstkankerMAN, initiatief van de Vlaamse stichting Borstkankerman vzw.

Borstkanker treedt bij mannen vaker op oudere leeftijd op. Ook is het reden voor DNA-onderzoek naar erfelijke aanleg voor borstkanker. Als de kanker wordt ontdekt, is deze vaker verder gevorderd dan bij vrouwen. Omdat borstkanker bij mannen zeldzaam is, is er weinig onderzoek naar gedaan. Hierdoor worden  zij op dezelfde manier behandeld als vrouwen. Europarlementariër Cindy Franssen vraagt in een video aandacht voor een meer specifieke behandeling voor mannen met borstkanker.

Wil je meer weten? Op onze website hebben wij informatie speciaal voor mannen met borstkanker.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!