Nieuw informatieplatform voor patiënten met uitgezaaide borstkanker

platform uitgezaaide borstkanker

Borstkankervereniging Nederland lanceert op zaterdag 4 november een nieuw informatieplatform, www.uitgezaaideborstkanker.nl, speciaal voor mensen met uitgezaaide borstkanker en hun naasten. Tijdens het patiëntencongres Ik leef! met uitgezaaide borstkanker, op 4 november georganiseerd door het UMC in Maastricht en BVN, ging de website live.

BVN ziet dit nieuwe platform als geschenk aan iedereen die met uitgezaaide borstkanker te maken krijgt. De website, die samen met ervaringsdeskundigen en zorgverleners tot stand kwam, geeft niet alleen informatie over de diagnose en behandelingen, maar ook over kwaliteit van leven. Want veel patiënten vragen zich af: Hoe kan ik, ondanks mijn ziekte, mijn leven blijven léven? Zoals bijvoorbeeld Saskia, die aangeeft: “De zoektocht naar informatie rondom uitgezaaide borstkanker is erg versplinterd. Er is enorm veel te vinden, maar het is niet gebundeld. Het zoeken naar informatie vergt veel energie, en juist dat ontbreekt vaak. Het voelt als thuiskomen; een platform dat er speciaal is voor jouw ziekteproces. Met duidelijke informatie en verhalen waarin je je kunt herkennen. Het kan je helpen om zelf meer regie te nemen over je proces van behandelingen en emoties.”

Na de lancering bouwt BVN verder aan het platform, zodat alle mensen die geconfronteerd worden met uitgezaaide borstkanker er terecht kunnen voor betrouwbare informatie, tips, verhalen, herkenning en steun.

Gepubliceerd op 4 november 2023

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!